Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 16 maj 2012

Önskad startelva mot Mjällby

Matcherna kommer tätt nu och redan imorgon är det dags för Mjällby borta. En match som Blåvitt bara måste vinna för att inte tappa mer mark i tabellen och även skapa en onödig press inför derbyt mot Gais på måndag.

Hannes Stiller är tillbaka i truppen men det innebär inte att han är tillbaka i startelvan. Tvärtom tror jag det är bra att spara honom som ett bytesalternativ till andra halvlek. I anfallet vill jag att vi startar med samma offensiva uppställning som senast men jag tror att man även kan låta Tobbe och DMK växla position emellanåt för DMK är också vänsterfotad och riktigt bra som vänsterytter och framspelare. Det var från den positionen som han spelade fram Robin Söder i måndags och som kuriosa visar jag även en framspelning som han gjorde i januari 2011 i en juniorturnering. För övrigt en av de första youtube-filmerna som jag la upp här på bloggen.


På mittfältet tror jag att Gerzic och Farnerud tillsammans erbjuder ett snabbare, mer balanserat och bollskickligt spel vilket ger en fördel när vi har så snabba forwards att slå smarta passningar mot. Jag vill dock fortfarande ha kvar Haglunds energi och huvudspel på plan och i min startelva blir det som mittback på Waehlers bekostnad.

Alvbåge
Salomonsson - Haglund - Jonsson - Dyrestam
Allansson - Farnerud - Gerzic - Hysén
Söder - DMK
   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar