Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 1 maj 2012

U21 på Hjällbovallen

Blåvitts hemsida har redan nämnt det men det tål att upprepas – det är kul att kolla på fotboll på Hjällbovallen. Gräsmattan är riktigt fin och Gunnilse IS anstränger sig för att skapa bra arrangemang med speaker, pausmusik samt mat och dryck till försäljning. Även för en som inte har bil går det dessutom snabbt att ta sig dit, bara två hållplatser från centralen och sen 5-10 min promenad.

David Moberg-Karlsson (eller Målberg som speakern passande nog uttalade hans namn) hade stor show igår med tre mål och två assist. Han sprang gång efter annan igenom Gais försvar och unnade sig även att missa minst två frilägen. Det är inte längre en fråga om han får regelbunden matchtid i Allsvenskan utan snarare när. DMK har ju redan varit uttagen i A-lagets matchtrupp några gånger i år (och även hoppat in mot gnhiet) och hade vi inte åkt på en utvisning och reducering mot Åtvidaberg i senaste matchen så tror jag han hade fått hoppa in även då.

Jakob Johansson och Mikael Dyrestam bildade ett tungt mittbackslås i första halvlek som Gais aldrig lyckades ta sig förbi. I halvlek gick Dyrestam planenligt (?) ut och även Jakob byttes ut en bit in i andra halvlek. En av dessa kommer sannolikt att spela som mittback imorgon mot Sundsvall och jag tror det blir Jakob, bl a därför att det var han som spelade på den högra mittbackspositionen igår.

Igår såg jag två riktigt bra vänsterbackinsatser i matchen. Först av Azulay som var riktigt bra både defensivt och offensivt, trots att han inte är vänsterfotad. I andra halvlek flyttade han in som mittback och då ersattes han av 95:an Billy Nordström som är vänsterfotad och en naturlig vänsterback. Nordström är ett spännande framtidsnamn på den positionen om han fortsätter att utvecklas – snabb, löpvillig, aggressiv och brytningssäker.

Hela laget gjorde en stark insats igår i 6-2 segern och förtjänar beröm men ska jag nämna ytterligare någon så är det Sebastian Ohlsson som har bra passningsfötter och en näsa för mål. I de matcher jag har sett hittills i år i både U21 och juniorallsvenskan så har han nästan alltid passat fram till något mål eller själv gjort mål. Undrar om det blir aktuellt med någon träningstid i A-laget för honom för det hade varit intressant att se om han klarar att ta steget upp till seniornivå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar