Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 7 maj 2012

Varför är jag inte förvånad?

Ja ja, ännu en poänglös match i traktorland. Varför är jag inte förvånad?

Blåvitt får även idag en billig matchavgörande straff emot sig. Att bollen träffar handen på Salomonsson är solklart men han har just fallit och kan ju inte kontrollera var bollen hamnar då. Domare har friat i tydligare handslägen än det här när det bedömts vara ofrivilligt och dagens domslut kommer att ytterligare spä på uppfattningen att handsregeln är ett stort jävla lotteri med domaren som enögd enväldig lekledare. I sammanhanget kan man dock nämna att det är svagt av Logi att gå på den finten som leder fram till straffsituationen.

Sett till själva spelet så gör dock inte Blåvitt någon stor match idag vilket delvis beror på den tidiga straffen som rubbar matchplanen. Hysén gör en godkänd insats på vänsterkanten och är ofta spelbar men han fick tyvärr för det mesta slå inläggen mot ett tomt straffområde. Söder är som vanligt iskall både med och utan boll och inte heller Sobralense gjorde någon glad idag.

Stiller gjorde dock, även här som vanligt, en solid insats när han kom in och även Allansson var en pigg injektion på slutet. Och visst hade Blåvitt chanser att kvittera men i ärlighetens namn så var Elfsborgs chanser både fler och vassare.

Så vad tar jag med sig från det här?
 • Att 4-5-1 ger ett alldeles för tomt straffområde där såväl inlägg som instick saknar adress och där skottlägen uppstår alldeles för långt ut.
 • Att vi spelar som bäst med 4-4-2 men att det sannolikt kräver att Stahre sätter någon av Farnerud, Haglund eller Gerzic på bänken. Svårt beslut då ingen av dessa är särskilt dålig idag.
 • Att vi bör spela med yttrar som snabbare kommer till inläggslägen och att vi då även har spelare i straffområdet som kan, vill och vågar kriga om bollen.

Alvbåge
Salomonsson - Waehler - Jonsson - Valgardsson
Selakovic - Farnerud - Gerzic - Allansson
Stiller - Hysén

8 kommentarer:

 1. Tyckte inte alls Gerzic var bra idag. Stod för enkla bolltapp och svaga försvarinsatser i viktiga kamper. Han förlorar kampen lätt innan Tacos ribbskott och han slår en ruskigt svag passning innan den stora chansen till 2-0 i andra.

  SvaraRadera
 2. Abbe:
  Kanske är det han som borde börja på bänken och Farnerud-Haglund spela ihop på mitten? Men jag gillar Gerzics offensiva intentioner och tror att de behövs. Farnerud och Haglund tillsammans transporterar tyvärr inte särskilt mycket boll framåt.

  SvaraRadera
 3. Håller med Jakebox. Dessutom tycker jag Haglund är väl stabbig i passningsspelet och kanske även för tungfotad för att spela på mittfältet. Frågan är väl bara var man skall sätta honom...? Eller kanske han mest är ur form, jag vet inte. Tycker inte han petar Kjetil i försvaret, möjligtvis som jag tycker missade väl mycket idag. Ett annat alternativ är ju att sätta honom bredvid Tobbe på topp...frågan är dock om han petar Killer i straffområdet.

  Hursom hoppas jag försöket med Tobbe på kanten är över. Ja, han är förmodligen vår bästa ytter tack vare att han är vår bästa offensiva spelare. Men han är även vår KLART bästa forward och det är ett stort slöseri att inte ha honom därinne.

  SvaraRadera
 4. ...möjligtvis Hjalle... menade jag.

  SvaraRadera
 5. Ja Gerzic på bänken så länge vi spelar 4-4-2 tycker jag iaf. Men det är många matcher nu och det är viktigt att rotera lite tror jag.

  SvaraRadera
 6. Fast utan Sana så platsar väl Gerzic på kanten i 4-4-2? Gerzic-Farnerud-Haglund-Allan

  SvaraRadera
 7. Maximus:
  Gerzic är ju ingen särskilt bra ytterspelare utan främst en innermittfältare. Men visst kan det vara värt ett försök i någon match om Sana och Sella är skadade.

  SvaraRadera
 8. Framförallt ställer jag mig frågande att inte köra med Hysén som forward tycker det var ett stort misstag.
  Vi kan köra 4-5-1 men Hysén skall vara forward då han är våran bästa forward och den enda som kan hota i djupled stiller är killer i boxen men kan inte hota i djupled.
  Och Söder glöder inget mera den glöd som fanns har för länge sedan slocknat.

  SvaraRadera