Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 29 juni 2012

Ingen cupmästare 2012

Den uppmärksamme har säkert redan noterat att det inte kommer att koras någon mästare i Svenska Cupen under 2012 utan först på våren 2013. Hösten 2012 spelas det bara två cupomgångar där Blåvitt går in i turneringen i andra omgången. Till våren spelas ett gruppspel med åtta grupper och därefter kvartfinal, semifinal och final.


En fördel med detta upplägg blir ju att man får en kortare försäsong och att man får in tävlingsmatcher tidigare på våren. Cupmästaren kommer sannolikt att vara bättre förberedd för kvalspelet till Europa League som ju börjar bara någon månad efter cupvinsten.

Ett riskmoment är dock vädret som så tidigt i mars som gruppspelet ska ske kan bjuda på allt från mildväder till vargavinter. I tävlingsbestämmelserna för cupen står det bland annat att om hemmalaget inte kan erbjuda spel på gräs eller konstgräs övergår matchen till bortalaget. Om inte heller bortalaget kan erbjuda gräs eller konstgräs, spelas matchen på grus.  

1 kommentar: