Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 5 juni 2012

Levy och Redknapp

I norra London pågår fortfarande en het diskussion mellan klubbens ordförande Daniel Levy och tränaren Harry Redknapp om hur framtiden ska se ut. Harry har ett år kvar på sitt kontrakt och vill ha en kontraktsförlängning med högre lön utifrån det han har presterat. Levy är dock sur på Harry och anklagar honom för att ha slarvat bort Champions League-platsen genom att under våren bli distraherad av förbundskaptensjobbet (som han ju ändå inte fick till slut). Oavsett vilket så behöver man snabbt komma till ett avslut för snart öppnar ju transferfönstret och det är en klar fördel om nästa säsongs tränare är med och påverkar kommande köp och försäljningar.

Jag håller med Levy om att Harry har ett stort ansvar för den missade Champions League-platsen och tvivlar även på att han har spetskompetensen att förvanda Spurs till ett lag som regelbundet aspirerar på titlar. Men samtidigt är det inte enbart en fråga om tränaren utan även vilka resurser denne har till sitt förfogande. Under den senaste säsongen gick ju Tottenham helt otroligt plus på sin transferverksamhet genom att göra några billiga lyckoköp i t ex Scott Parker och Brad Friedel och samtidigt kränga iväg Pavlyuchenko dyrt. Om man vill vara ett topplag måste man dock öppna plånboken regelbundet och köpa in kvalitet. Klubbens strikta lönetak är också en barriär om man vill kunna attrahera toppspelare.

Kanske är Harry Redknapp trots allt en bra tränare utifrån de förutsättningar som Spurs har ekonomiskt just nu? Först när den nya arenan är färdigbyggd om några år och klubbens resurser då ökar rejält för transfersummor och löner blir det möjligt att växla upp till en högre nivå med både tränare och spelare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar