Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 8 juni 2012

Mina EM-spelare

EM har nu kört igång och mitt hjärta finns som vanligt hos Three Lions men naturligtvis även hos Sverige. Dessutom följer jag några spelare lite extra och av lite olika skäl:
  • Tobias Hysén har haft en knackig vår i allsvenskan och jag hoppas att en månad i internationell miljö kan ge honom energi och inspiration inför hösten. Kanske blir det några inhopp i matcherna som får honom att tända till.
  • Exängeln Boom Boom är en favorit med sitt uppoffrande spel och stora Göteborgshjärta. Även om han inte är given i startelvan hoppas jag att han får komma in i matcherna och kötta lite. Det var dessutom bra länge sen som jag såg Mikael Antonsson spela så lite nyfiken är jag även där.
  • Luka Modric kommer att vara ett jagat byte efter EM och det är tveksamt om Spurs lyckas behålla honom den här sommaren. Hur jagad han blir och hur mycket betalt Spurs får beror delvis på hur bra han spelar i EM för Kroatien.
  • Även Rafael van der Vaart har signalerat att han kanske vill lämna Spurs i sommar och även här kan hans insatser i Oranje påverka om en flytt faktiskt blir av.
  • Scott Parker hade en lysande höst i Spurs men en lite sämre vår. Jag hoppas att hans deltagande i EM ger honom en inspirerande start på den kommande säsongen i Premier League. På samma sätt hoppas jag att Jermaine Defoe blir bättre av detta.
  • Den förre Spursspelaren Robbie Keane har inte varit så bra på klubbnivå men i det irländska landslaget fortsätter han att leverera. Jag drömmer mig ibland tillbaka till en tid, före det stora sveket, när Robbie var en av de stora hjältarna i Spurs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar