Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 9 juli 2012

Ännu en gång...

Ännu en gång misslyckas Blåvitt att ta en seger, ännu en gång tappar man en ledning, ännu än gång faller man på individuella misstag och ännu en gång misslyckas man med att besegra Helsingborg i Allsvenskan. Suck och stön, ack o ve, vad faaaan...

Försvarsmässigt gör inte Blåvitt en alltför bra match även om man med hårt arbete och lite tur lyckas freda sig riktigt länge. JJ är helt klart dagens bästa back med flera smarta brytningar men samtidigt lever han farligt när han satsar framåt och flera gånger står han dessutom på fel sida av sin anfallare i nickdueller. Alvbåge gör några riktigt bra räddningar under matchen men nog borde han ha varit bättre placerad för att ta den frisparken? Haglund slutligen förtjänar en utskällning för att han är så odisciplinerad när han t ex helt onödigt nickar en boll till hörna eller när han skapar den avgörande frisparken genom en vårdslös kapning.

Offensivt ställde dock Blåvitt upp ett riktigt bra lag där Sana visade att han har bevarat formen under tiden han var skadad. Även Sobra visade att han förtjänar en plats i startelvan med bra passningsspel och resolut närkampsspel. Även om Hysén är ur form nu tror jag att just den här offensiva uppställningen kommer att käka upp Gefle på lördag. De MÅSTE käka upp Gefle på lördag!

Jag har tidigare tyckt att Mikael Stahre har gjort klockrena byten vid rätt tidpunkt men idag misslyckades Micke även med detta. Nog borde en löpvillig DMK ha fått komma in tidigare i matchen för att sätta press på Hifs uppspel och utnyttja de kontringslägen som uppstod?

Åtta poäng upp till tredjeplatsen som ger Europaspel och 48 poäng kvar att spela om!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar