Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 15 juli 2012

Bytt är bytt kommer aldrig igen

Gårdagens poängtapp var ett fett fiasko och jag orkar inte skriva särskilt mycket om själva matchen. Istället fokuserar jag på gårdagens många byten där det finns både ros och ris att dela ut.

Att Erik Dahlin fick stå igår var både glädjande och rättvist och han gjorde en ok match och var chanslös på baklängesmålet. Både han och backlinjen hade dock svårigheter att hantera Gefles svepande låga inlägg mot en rusande anfallare och ofta kändes det riktigt farligt då. Målvakter ska man inte byta från match till match så jag räknar med att Erik får stå åtminstone i de kommande fyra sommarmatcherna innan det är ett lite kort uppehåll inför höstsäsongen.

Att Joel Allansson tog högerbacken igår var ett naturligt val när Emil tvingades lämna återbud och Joel gjorde det bra. Han skötte defensiven helt ok och följde med bra i offensiven. Jag undrar dock om inte Joel borde ha flyttats upp som högerytter när Selakovic blev skadad och att man då borde satt in Azulay som högerback? Jag tror Joel & Jonte hade löst högerkanten riktigt bra ihop.

För när Selakovic blev skadad gjorde man rockaden att Söder fick hoppa in på topp medan Sobralense fick ta högerkanten. Sobra som varit bra som central anfallare i de senaste matcherna förde en avsevärt mer osynlig tillvaro som högerytter och vi tappade mycket offensiv kraft på detta. Jag tror det hade varit bättre om man låtit Sobra vara kvar centralt och valt en annan högerytter istället. Joel hade varit ett bättre alternativ, så även Tobias Hysén som numera verkar fungera bättre i framspelarens roll.

På samma sätt var det förvånande att DMK, när han väl kom in, fick spela högerytter. David kan spela ytter helt ok men han är mycket vassare som forward och borde ha fått spela i anfallet medan Hysen skulle ha flyttats ner på kanten. Jag tror dessutom att DMK borde ha fått hoppa in före Stiller redan när Söder blev skadad.

1 kommentar:

  1. Här är en som vet vad han pratar om. Håller med till 100%.

    Sobra började riktigt bra men försvann lite när han tvingades ner på mitten. Söder har man alltid haft lite extra tålamod med för sina skador men frågan är om han inte skulle lånas ut till ett superettanlag även om det gör ont i hjärtat att skriva det.

    SvaraRadera