Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 2 juli 2012

Djurgårn borta

Imorgon kör allsvenskan igång igen för Blåvitt och den stora frågan är vad man har dragit för lärdomar under EM-uppehållet. Får vi se ett mer disciplinerat lag som släpper till mindre bakåt och som sätter fler av sina chanser framåt?

Startelvan känns ganska given imorgon då Sana är avstängd och Haglund tillbaka efter skada senaste veckan. Den senare är visserligen med i truppen men får nog börja på bänken och det känns tryggt att ha ett sådant starkt bytesalternativ då man vet att Gerzic sällan orkar en hel match. Två andra som säkert också får komma in är Stiller och DMK när Sella och Sobra sprungit sig trötta.

Så vad kan man förvänta sig av matchbilden imorgon? Blåvitt har en bra möjlighet att få igång ett vasst kantspel på båda kanterna där yttermittfältare och offensiva ytterbackar samverkar, överlappar och slår många bra inlägg. Centralt blir det Gerzic som tar den mer offensiva rollen och ska skapa avgörande passningsalternativ och jag hoppas dessutom att han söker skottläge lite oftare än tidigare. Utöver detta hoppas jag att Waehler & Johansson samt Söder & Sobralense samarbetar på bästa sätt och levererar maximalt - en nolla bakåt och många mål framåt!

Alvbåge
Salomonsson - Waehler - Johansson - Valgardsson
Selakovic - Gerzic - Farnerud - Hysén
Söder - Sobralense

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar