Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

lördag 28 juli 2012

En intressant transfer är snart avslutad

Tobias Sana är nu bara en läkarundersökning från en övergång till holländska Ajax. Vi får se när transfern blir officiell och om Sana får en sista avskedsmatch på tisdag hemma mot Syrianska eller om han lämnar direkt.

Att Sana kan gå till Ajax nu beror naturligtvis på att han är billig att köpa med ett utgående kontrakt. Hade han haft ett längre kontrakt och en prislapp på sig runt 10-15 mkr så hade den här transfern aldrig blivit av. Det vet både Sana och hans agent så det har aldrig varit aktuellt att förlänga kontraktet med Blåvitt oavsett vad som har sagts utåt. Transferfönstren under 2012 har varit Sanas stora chans att få ett utlandsäventyr under sin fotbollskarriär och det är bara att gratulera honom att han kommer till en så pass bra klubb som Ajax. Blåvitt ska vara nöjda med de ca 3 mkr plus ca 15% på vidareförsäljning som man får i den här affären.

Det är dock lite fascinerande att Ajax satsar på en kille som bara har 53 allsvenska matcher och bara har gjort sju poäng (3 mål och 4 assist). Sana är dessutom redan 23 år så han är inte purung sett med fotbollsögon. Jämför t ex med Nicklas Bärkroth som har 51 allsvenska matcher och åtta poäng (4 mål och 4 assist) och som bara är 20 år.

Jag tycker inte att Blåvitt behöver ersätta Sana med någon ny spelare nu utan detta öppnar upp möjligheter för killar som t ex Bärkroth, Allansson, DMK och Sam Larsson att få mer speltid under hösten. På de offensiva positionerna är Blåvitt fortfarande välförsedda utan nu handlar det främst om att få in en ny defensiv spelare - mittback eller vänsterback.

Fortfarande inget officiellt bekräftat kring Sebs transfer till Cagliari. Det är lite oroväckande....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar