Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 8 juli 2012

Helsingborg hemma

Imorgon är det dags för hemmamatch mot Helsingborg och trots att vädergudarna lovar soligt väder så är det mörka moln över IFK Göteborg just nu. Att laget ligger där man ligger i tabellen är en stor besvikelse men tabellplaceringar kan ändras snabbt - det är trots allt bara sex poäng upp till tredjeplatsen. Värre är dock de kroniska svagheterna i spelet som inte vill försvinna hur man än ställer upp laget. Ni vet, sådana där enkla saker som att kämpa i 90 minuter, inte släppa till billiga mål bakåt och sätta sina chanser framåt...

Att försvaret är vår akilleshäl vet nog alla och det blir väl inget undantag imorgon. Det kommer säkert att bli en gastkramande upplevelse att se om vi klarar att genomföra matchen imorgon utan alltför många defensiva misstag. Haglund verkar vara tillgänglig för spel och kommer sannolikt att bilda mittlås med JJ. Jag är lite skeptisk till Haglunds försvarsinsatser då han är för svag i positionsspelet och inte riktigt har förmågan att leda en backlinje. Jag funderade ett tag på ett mittlås bestående av JJ och Azulay men det kanske är lite för djärvt.

Framåt finns det fler alternativ att välja mellan men det handlar ju också om att skapa en offensiv med balans som kan hota från olika håll men även hjälpa till i försvarsarbetet. Jag provar med Hysén på topp för att få plats med Sana i startelvan. Huruvida det är Söder eller Sobra som ska göra Hysén sällskap på topp är dock en hårfin bedömning.

Alvbåge
Salomonsson - Haglund - Johansson - Valgardsson
Selakovic - Gerzic - Farnerud - Sana
Söder - Hysén

5 kommentarer:

 1. Nog för att Azulay inte har någon rutin av allsvenskt spel men bortsett från det, vad finns det för andra skäl att inte spela honom när samtliga ordinarie mittbackar är skadade? Han är renodlad försvarare och spelar just mittback och Haglund var genomusel mot Djurgården. Inte en siffra rätt i försvarsspelet känns det som. Det mesta är bättre än att låta Haglund spela en enda match som försvarare till. Dessutom fick ju Azulay ett A-lagskontrakt precis, betyder inte det något? Man signar väl för bövelen inte en spelare som inte är redo för spel i Allsvenskan?

  SvaraRadera
 2. Anonym:
  Med Lunds skada så lär Azulay få speltid snart...han är just nu förste reserv på alla backpositioner.

  SvaraRadera
 3. Varför Alvbåge? Han har varit katastrof och tavlorna har avlöst varandra. In med Dahlin nu innan det är för sent

  SvaraRadera
 4. Jag är lite ambivalent till ett målvaktsbyte just nu. Visst, Alvbåge har släppt in 18 mål hittills men det är inte många av dessa som man kan hänga honom för (några finns det dock...). Han har dessutom gjort en del vassa räddningar.

  Fördelen med Dahlin är bl a att han är rörligare i straffområdet vilket avlastar backarna lite men han släppte ju tre baljor i träningsmatchen mot Rosenborg så även han är mänsklig.

  Jaja, vi får se vem Stahre väljer imorgon.

  SvaraRadera
 5. Det är alltid så lätt att hypa de som inte spelat på ett tag. Det kanske är bra att inte göra för många ändringar i ett redan rörigt och oharmoniskt försvar.

  SvaraRadera