Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 1 juli 2012

Hur mår Blåvitt - 1 juli 2012


A-laget
Det är mycket som inte känns okej efter vårsäsongen. Blåvitt ligger just nu på en 12:e plats, man har endast kunnat hålla nollan i en allsvensk match, man har släppt in många billiga bjudmål och man klarar inte av att hålla ledningar. Det finns just nu 27 spelare i A-truppen men trots det är det en brist på bra mittbackar vilket är ett underbetyg till värvningsansvariga. Även om det fortfarande känns som att det kan lossna ordentligt så är Blåvitt farligt nära att bli indragna i bottenstriden. På tisdag borta mot Djurgården får vi en första signal vad vi kan vänta oss framöver.

Juniorlaget
Tre juniorspelare, Azulay, Larsson och Moberg-Karlsson, har hittills flyttats upp i år vilket är ett gott betyg för den blåvita ungdomsverksamheten. Nu har dock dessa killar tränat med A-laget hela det här året så man kanske inte kan ge årets juniorverksamhet all credit för detta. När det gäller årets juniorspelare så ligger man just nu etta i U21, sexa i juniorallsvenskan och fyra i pojkallsvenskan så det är lite svårt att säga ännu hur bra årets trupp är.

Kansli
Kansliet jobbar på med olika utvecklingsprojekt som lyfter föreningen på olika sätt. En Danmarkskryss med A-laget där man bokat en Stenabåt och ett nystartat historiskt utskott är några exempel. Värvningen av skyttekungen Kennet Andersson som ansvarig för föreningens sociala samhällssprojekt Samspelet är också något som kommer att ge pluspoäng i framtiden. Matchen mot Milan verkar dock ha gått upp i rök.

Ekonomi
Tobias Hysen fick rätt i Kammarrätten mot skattemyndigheten och slipper att betala 2,3 mkr. Detta är riktigt goda nyheter för Blåvitt som ju har ett avtal med Tobbe där man hade fått betala hela denna summa plus arbetsgivaravgifter. Då jag har för mig att föreningen redan har avsatt pengar till denna eventuella kostnad borde man nu få loss drygt 3 mkr som kan användas till annat skoj. Sommarens transferfönster kan inbringa ytterligare pengar om Cagliari utnyttjar köpoptionen för Sebastian Eriksson och om Blåvitt väljer att sälja Tobias Sana som ju blir bosman i år.

Fans
Vårens stora snackis var intelligensreserven i våra led som med sina bengaler ställde till det såväl sportsligt som ekonomiskt för föreningen. Nu har man tack och lov lyckats identifiera dem och tänker rikta hela bötesumman på 50 000 kr mot dem. Publiksnittet hittills på drygt 11000 åskådare är något bättre än förra säsongens totala snitt på 10800 men säkert långt ifrån vad föreningen hade hoppats på. Nu är det fortfarande flera viktiga publikmatcher kvar på hemmaplan, bl a höstderbyt, som kan få siffrorna att stiga.

Sammanfattningar likt denna från tidigare datum hittar du HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar