Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 29 juli 2012

Hur ser Blåvitts planer ut för backlinjen?

Blåvitt gick in i den här säsongen med bara sex backar i truppen och i intervjun jag gjorde med Mikael Stahre häromdan så säger han att det är alltid lätt att vara efterklok men man måste se till helheten hela tiden. Och jag kan förstå Micke lite grann för vem kunde väl ana att ALLA våra tre ordinarie mittbackar skulle ha sån otur med skador samtidigt. Typ lika osannolikt som att få fem korsbandsskador under en och samma säsong...

Kollar man på alla våra backar så är statusen så här just nu:
  • Hjalmar Jonsson - långtidsskadad och lär knappast spela mer i år.
  • Kjetil Waehler - snart tillbaka från senaste skadan men har tyvärr visat sig vara väldigt känsligt för småskador. Given backgeneral när han är tillgänglig.
  • Mikael Dyrestam - också plågad av många småskador men där hoppas fysteamet nu ha hittat rätt i rehabmetodiken för att få honom helt återställd.
  • Erik Lund - korsbandsskadad men det finns fortfarande en liten chans att han slipper operation.
  • Emil Salomonsson - frisk och oumbärlig på högerkanten.
  • Logi Valgardsson - frisk men tyvärr inte lika oumbärlig på vänsterkanten...
  • Jonathan Azulay - ny seniorback som nog mer är tänkt som en långsiktig satsning än en lösning på alla våra problem just nu.

Till detta kommer naturligtvis mittfältarna Jakob Johansson, Philip Haglund och Joel Allansson som har fått ta defensiva roller under året men av dessa tre så är bara JJ ett långsiktigt alternativ som back. Även juniorerna Tobias Bratt och Hampus Zachrisson finns med på A-lagets träningar numera som the last line of defence.

Jag utgår ifrån att Blåvitt just nu scannar av marknaden inför det kommande transferfönstret för att se om det finns något vettigt och prisvärt att värva. Jag är övertygad om att man bör värva åtminstone en spelare för att uppnå stabilitet i backlinjen under resten av säsongen. Tom Söderberg och Peter Larsson är de två spelare som det har ryktats mest kring där den förstnämnde nu verkar föredra Elfsborg. Några andra spelare har inte diskuterats öppet och det är inte heller helt klart om Blåvitt främst letar efter mittback eller vänsterback - värvar man mittback lär t ex Dyrestam få spela vänsterback resten av säsongen och värvar man vänsterback kommer han få konkurrera om en mittbacksplats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar