Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 2 juli 2012

I väntan på AVB

Det ryktas nu bara vara dagar eller t o m timmar kvar innan Tottenham presenterar Andre Villas-Boas som lagets nya tränare. Och även om ingenting är klart förrän det är klart så gör jag ändå en liten background check för att förbereda mig.
  • Heter Luís André de Pina Cabral e Villas-Boas
  • Född 17 oktober 1977
  • Pratar flytande engelska då hans farmor kommer från Stockport. Klar fördel om man ska verka i England även om det inte räckte i Chelsea.
  • Assisterande tränare åt Mourihno under dennes år i Chelsea och Inter.
  • Tränade Academica de Coimbra i portugisiska ligan under säsongen 2009/2010 och nådde då ligacupens semifinal.
  • Tränade Porto under säsongen 2010/2011 och vann då supercupen, portugisiska cupen, portugisiska ligan och Europa League.
  • Tränade Chelsea under säsongen 2011/2012 där det mesta gick åt helvete innan han fick sparken i mars 2012.

Hade det inte varit för den sista raden ovan så hade jag nog direkt varit mycket positiv till värvningen. Men med Juande Ramos korta tränarkarriär i Spurs 2007/2008 i färskt minne så hade det varit intressant att först försöka förstå varför det sket sig för AVB hos Chelski. Var AVB naiv när han trodde att han direkt skulle få obetingad lydnad från spelarna eller var Chelsespelarnas egon mer än lovligt uppblåsta?

Trots ovanstående olösta gåta så tror jag att AVB kan lyckas i Spurs om han kommer in med rätt motivation och ödmjukhet och dessutom en smula revanschlusta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar