Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

lördag 21 juli 2012

Rädda det som räddas kan

Samtidigt som spelare och ledare gör den långa bussresan hem efter massakern i Gävle så sitter jag hemma i insikten att den här säsongen är körd. En tuff insikt att behöva hantera men där är vi och nu handlar det om att försöka rädda det som räddas kan:

1. Säkra det allsvenska kontraktet! Än så länge är jag inte orolig på riktigt över detta för det finns tack och lov sämre lag än oss. Men jag underskattar inte risken för att vi skulle kunna hamna i en ännu sämre situation om vi t ex inte slår Syrianska och Mjällby i de kommande två hemmamatcherna.

2. Vinn årets enda cupmatch! På så vis skickar man en liten strimma av hopp till Blåvitt anno 2013 om kunna kämpa om cuptiteln under våren 2013 och en Europabiljett. För att få en Europabiljett redan i år, dvs komma sämst trea i serien, är ju bara en ond dröm numera...

3. Gör om spelidén! Nu har man tio dagar på sig inför matchen mot Syrianska den 31 juli att göra justeringar i spelidén som gör att vi spelar enklare och rakare och balanserar laget mer defensivt. Förhoppningsvis är både Waehler och Dyrestam tillbaka till den matchen men det här handlar inte om enskilda spelare utan om hur laget uppträder som helhet. Och här behöver tränarna få in en förmåga hos spelarna att spela mer cyniskt och smart.

4. Var rädda om ekonomin! På samma sätt som årets satsning möjliggjordes av en god ekonomi så går det att ta nya tag inför nästa säsong om man inte bränner för mycket krut i år. Slutför försäljningen av Seb, sälj Sana om det går, värva sparsamt i kommande transferfönster (kanske inte alls?) och avvakta med kontraktsförlängningar för Stiller, Hjalle och Sella är några exempel på sunda ekonomiska åtgärder just nu.

5. Utvärdera ledarskapet i föreningen! Med det säger jag inte att någon bör avgå omedelbart men bär man titeln sportchef, tränare, ungdomsansvarig eller lagkapten i IFK Göteborg så förpliktigar det att man bidrar till att ständigt leverera sportsliga prestationer. Och det är tyvärr ett faktum att det var bra längesen som Blåvitt vann någonting sportsligt alls, vare sig på senior- och ungdomssidan. Någonstans behöver man ställa sig frågan om det är något i organisationen som kan förändras och förbättras för att IFK Göteborg ska bli vinnare igen!

Jobba, jobba, joooobba!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar