Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 25 juli 2012

Varför tjôtar Nisse just nu?

Prioritet Finans VD Nils Wiberg har de senaste dagarna varit aktiv i media och kommenterat både det ena och det andra runt Blåvitt. Först gick han ut och signalerade att Prioritet kunde tänka sig att ompröva sitt sponsorskap om det fortsatte gå dåligt och följde raskt upp det med kritik mot spelarna med orden Hur fan man kan gå ut och ha bra löner... jag som sponsor blev ju skitsur efter matchen mot Gefle.

Uppvärmd av denna salva bestämde sig därefter Nisse för att fyra av ytterligare en bredsida mot Tobias Sanas förmodade övergång till Ajax och fotbollsagenterna agerande. Jag har varit med och betalat Sanas lön eftersom jag är storsponsor. Jag har betalat gräsmattor och varit en del i tränarens lön. Jag är med och betalar för laget och sedan sticker han bara på grund av att en jävla agent ska lura iväg honom. Tobias Sana var för övrigt en av reklampelarna när Prioritet Finans presenterades som Blåvitts nya sponsor.


Man kan fundera lite över varför Nisse väljer att gå ut så hårt just nu och där han så tydligt dessutom markerar att han är sponsor? Naturligtvis ligger det en del företagsekonomi bakom detta då det alltid finns ett värde att synas och här tar verkligen Nisse chansen. När Prioritet Finans blev sponsor så var parterna dock mycket tydliga med att den nya sponsorn inte skulle ha något inflytande över verksamheten. Nisse som ju hade ambitioner att bli ordförande i en annan förening han sponsrade, handbollsklubben Redbergslid, skulle inte räkna med något liknande inflytande i IFK Göteborg.

Försöker Nisse kanske ändra på dessa spelregler nu och flytta fram positionerna lite?

4 kommentarer:

 1. Nisse vill ha publicitet för sitt företag vilket han självklart får med utspelen.
  Vidare tycker jag oftast han har rätt och att det han säger är för IFKs bästa.
  Det som är problemet med IFK är nu att man ska tillsätta ett antal personer på nya positioner och att det inte finns någon offentlighet eller vettig presentation för personerna.
  Varför rösta om man inte vet vad man röstar på?
  Mer tydlighet och presentation av kandidater!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nisse Gör helrätt! Nisse till kung

   Radera
 2. Tror att Sana kommer hem snart. Hoppas Wiberg vill betala has lön igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, jag vet inte...med Bojanic och Sam i truppen så tror jag inte vi behöver en Sanatyp just nu. Nisse får gärna betala en ny anfallares lön istället.

   Radera