Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 1 augusti 2012

Det var då en herrans nåd...

När slutsignalen ljöd idag gick ett jubelvrål genom publiken som om vi vunnit ett SM-guld. Spelarna sträckte armarna i skyn, Håkan Mild delade ut stora björnkramar till hela tränarstaben och vi på läktaren kunde torka svetten ur pannan efter ännu en gastkramande match. Idag lyckades Blåvitt äntligen hålla tätt bakåt och bärga en så otroligt efterlängtad trepoängare!

Jakob Johansson håller på att växa ut till en mycket smart och skicklig mittback som är både positionssäker, stark i kroppen och har bra passningsfötter. Och ännu bättre blev han av att idag för första gången få ta mittbackspositionen till höger vilket ju är placeringen för den som leder backlinjen. På samma sätt blev Waehler lite lugnare och stabilare av att för första gången få ta den andra mer underordnade mittbacksplatsen till vänster, även om det är lite oroväckande att han så lätt får skadekänningar. Nu riskerar vi ju att behöva "offra" ett värdefullt byte i var och varannan match när han måste utgå. Hur som helst, en smart taktisk justering av Stahre idag som gav effekt direkt.

Offensivt får vi idag ett starkare mittfält när vi har två offensiva yttrar som kan slå bra inlägg med båda fötterna så jag gillar att Hysén flyttas ner ett snäpp i banan nu när Sana har lämnat. Idag sprang Tobbe mycket och skapade en hel del farligheter men det är lite oroväckande att han är så ineffektiv i egna avgörande lägen. Friläget som han fick idag ska han göra mål på eller åtminstone få bollen på mål! På andra kanten gör Sella mycket nyttigt både offensivt och defensivt men jag tycker han borde utgå efter ca 60 minuter när man tydligt kan se hur trött han är. Kanske gick inte det idag då vi fick använda ett byte för att ta ut Waehler?

Jag ser gärna att vi börjar med samma mittfält i nästa match men i anfallet behöver vi justera lite. Även om Stiller sliter förtjänstfullt idag och står för flera bra nickskarvar så ser jag hellre att vi börjar med Sobralense från start då han har ett bredare register. Hannes är dock fortfarande värdefull att ha som bytesalternativ om vi behöver få in mera tyngd och nickkapacitet under matchens gång.

Även om dagens seger var grymt skön så är det egentligen inget vidare styrkebesked att slå ett svagt Syrianska med bara ett mål. I nästa veckas bortamatch mot Peking kommer det krävas ännu mer av laget för att ha en chans att ta poäng!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar