Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 10 augusti 2012

En nyttig förlust

Spurs förlorade genrepet mot Valencia med 0-2 på torsdagskvällen i en match där man hade ett spelövertag men där spanjorerna effektivt kontrade in två mål. Båda målen kom dessutom till på skott som jag tycker borde kunnat blockeras av försvararna. En nyttig förlust som jag hoppas man drar kloka lärdomar av i försvarsarbetet framöver.

Friedel
Walker - Gallas - Vertonghen - Assou-Ekotto
 Jenas - Livermore
Lennon - Sigurdsson - Bale
Defoe.

I den liljevita startelvan kunde man utläsa en del oroväckande svagheter som måste åtgärdas till ligapremiären nästa lördag. Livermore och Jenas är inte tillräckligt bra att vara startelvaspelare men dessa defensiva mittfältspositioner är väl främst tänkta för spelare som Modric, Parker och Sandro som ju av olika skäl inte är tillgängliga just nu. Och i anfallet känns det dessvärre som att Defoe får väldigt lite uträttat och här finns just nu tyvärr inget alternativ.

Ujujuj...måtte transfergudarna vara på Tottenhams sida under den kommande veckan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar