Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 15 augusti 2012

Floppvarning

Med tre dagar kvar till premiären av Premiär League vilar en känsla av misslyckande över Tottenhams transferfönster hittills. Visserligen är det hela två veckor kvar till fönstret stänger men för andra året i lag så har inte Spurs tillgång till de spelare som man vill ha i premiären. Förra året kostade det två inledande förluster och 1-8 i målskillnad - frågan är hur dyrbart det blir i år?

Hittills i sommar har Saha, Nelsen, King, Kranjcar, Pienaar och Adebayor lämnat truppen och spelare som ryktas vara på väg ut är Modric, Bassong, Bentley och Gomes. Av dessa spelare så kommer Modric att saknas väldigt mycket medan det ju fortfarande finns hopp om att värva tillbaka Adebayor permanent. Resten är spelare som inte har varit i närheten av startelvan senaste tiden utan mest fungerat som utfyllnadsspelare i en alldeles för stor trupp så det är bra förändringar.

I inkorgen hittar man hittills bara Sigurdsson och Verthongen samtidigt som ungdomarna Carroll, Townsend och Kane verkar ha närmat sig en ordinarie plats i truppen även om det fortfarande är möjligt att någon av dessa kommer att lånas ut. Rykten in kretsar främst kring olika anfallare och här är Adebayor, Damiao och Sturridge hetaste namnen just nu samtidigt som det även går en del rykten kring Moutinho som ersättare för Modric på innermittfältet.

Problemet är att ingenting ännu är helt klart vilket lämnar tränare och spelare i ett frustrerande läge inför premiären. Just nu finns det för få anfallare i truppen och det saknas en mer bollsäker spelfördelare på innermittfältet - hinner Spurs värva in dessa eller kommer man att spela den kommande säsongen med en sämre trupp än förra året?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar