Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 29 augusti 2012

Två värvningar i eftermiddag

Här kommer man hem efter en lång dag på jobbet och så finns det två nya spelare tillgängliga att fundera över.

Tottenham Hotspur har idag värvat Mousa Dembele från Fulham och det känns som en bra värvning. Han spelar ju på innermittfältet så man får anta att han är tänkt att fylla Modric plats i truppen. Han är nog mindre kreativ än Modric eller Moutinho, som länge var den tänkte ersättaren, men han har hög arbetskapacitet och är väl etablerad i Premier League och kommer att bli en stabil mittfältspjäs.


IFK Göteborg har idag värvat Mattias Bjärsmyr och jag har svårt att bestämma mig för vad jag tycker. Det är naturligtvis positivt att vi får hem utlandsänglar med internationell erfarenhet och vi har ju bevisligen stora brister i backlinjen. Men så som kontraktet är skrivet (bara 1,5 år och fastställd utköpssumma) så är det främst en kortsiktig lösning. Dessutom är Bjärsmyr aktuell för spel först om tre veckor (derbyt mot Gais) efter att han har tränat upp formen och fysiken men jag hoppas han har kvaliteer att gå rakt in i startelvan då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar