Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

lördag 8 september 2012

Dags att flytta

Så har det äntligen blivit dags för Tottenham Hotspur att flytta till sin nya träningsanläggning. Om jag har förstått det rätt så gjorde man sitt sista träningspass på gamla Spurs Lodge (nr 1 på kartan) i fredags och nu på måndag börjar man träna på den nya anläggningen vid Bulls Cross (nr 2). De båda träningsanläggningarna ligger drygt 8 km ifrån varandra fågelvägen och har ungefär lika långt till White Hart Lane (nr 3).


Den gamla anläggningen Spurs Lodge är egentligen inte så gammal för Spurs flyttade ju hit så sent som i mitten av 90-talet. Här har man sex fotbollsplaner och en inomhushall men Spurs växte ur den här anläggningen ganska snabbt. Bl a har man inte kunnat lokalisera alla ungdomslag hit p g a platsbristen och inomhusytorna har inte räckt till för A-lagets behov. Beslutet att börja leta efter en ny träningsanläggning togs redan 2006.
Den nya anläggningen vid Bulls Cross är mycket större med 11 fullstora samt några mindre fotbollsplaner, en konstgräsplan, en inomhusplan, simbassäng, 100 parkeringsplatser och rejäla inomhusytor. Prislappen ligger runt 45 miljoner pund. Byggarbetet med denna anläggning har pågått riktigt länge och jag har skrivit om den här på bloggen sedan 2010 och trott att den snart ska vara färdig. Jag fattar fortfarande inte vad som har tagit så lång tid att färdigställa.Väldigt få bilder har hittills visats av den färdiga anläggningen, vare sig på Spurs hemsida eller på nätet, men jag har lyckats hitta några stycken. Jag hoppas att det den närmaste tiden dyker upp fler bilder nu när anläggningen är redo att tas i bruk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar