Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 30 september 2012

Häcken hemma

Blåvitt besegrar guldkandidater på löpande band nu och imorgon står ännu en för motståndet. Att behöva se ett litet kvartersgäng i guldläge samtidigt som Blåvitt harvar i mitten av tabellen gör dock ont i hjärtat. Det sätter liksom fokus på alla de egna misstagen under säsongen - Blåvitt har t ex bara tagit 1 p av Gefle, 2 p av Gais och 1 p av Örebro och i de matcherna försvann alla möjligheter till att blanda sig i guldstriden.

Vid seger imorgon ökar Blåvitt avståndet till kvalstrecket men ännu viktigare är att fortsätta spela ihop en balanserad startelva och samtidigt analysera vad som behöver förstärkas till nästa säsong. I media har det ju pratats om att Blåvitt vill ha tre etablerade spelare till nästa år - en vänsterback, en yttermittfältare och en anfallare. Att vi behöver en ny anfallare och en ny vänsterback som går rakt in i startelvan är jag beredd att skriva under på men jag är inte alls lika säker på att vi behöver en ny yttermittfältare.

Imorgon är Emil tillbaka som högerback efter hjärnskakningen och sannolikt får Hjalmar Jonsson spela som vänsterback och då även göra sin 200:e allsvenska match för Blåvitt. I anfallet hoppas jag att Stiller får förnyat förtroende bredvid Sobralense.

Alvbåge
Salomonsson - Bjärsmyr - Waehler - Jonsson
Selakovic - Johansson - Farnerud - Hysén
Sobralense - Stiller

2 kommentarer:

  1. Jag gillar den där elvan. Känns lite som att den här elvan borde ha hittats i April. Men det har varit så jävla mycket problem hela tiden som har stört ordningen. Selakovic ska sedan bytas ut i halvtid till förmån av Allansson tycker jag.

    SvaraRadera
  2. Alex:
    Ja, gärna tidigt byte på Selakovic till förmån för Allansson.
    Gärna inhopp för Gerzic, DMK och/eller Sam beroende på matchbilden.

    SvaraRadera