Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 4 september 2012

Hur mår Blåvitt - 4 september 2012

A-laget
Att behöva känna lycka över att man har hämtat upp ett 0-3 underläge mot Sundsvall är egentligen en overklig och deprimerande känsla - Blåvitt ska aldrig någonsin behöva ligga under med 0-3 mot ett lag av Sundsvalls kaliber! Blåvitt ska heller aldrig förlora matcher med 0-5 mot lag av Gefles kaliber! Att Blåvitt sedan länge är avsågade i toppstriden och nu även indragna i bottenstriden är ett fett misslyckande den här säsongen som skvätter på såväl sportchef, tränare och spelare. Jag är övertygad om att det måste ske rejäla personförändringar bland både ledare och spelare hos IFK Göteborg inför 2013 för att vända detta.

Ungdomsverksamheten
Ungdomarna har hittills haft en relativt blygsam säsong rent sportsligt. I cuper, som t ex Gothia Cup och junior-DM, har man misslyckats totalt och åkt ut tidigt. I U21-serien är man klara för slutspelet och i Pojkallsvenskan är J-truppen nära (sex poängs marginal med fyra omgångar kvar) att för första gången på fyra år kvalificera sig till slutspelet. Sorgebarnet just nu är U-truppen som med fyra omgångar kvar har fem poäng upp till slutspelsplatsen i Juniorallsvenskan. Det skulle vara ett stort misslyckande för vår hårdsatsande ungdomsverksamhet att missa slutspelet i den viktigaste ungdomsklassen. 

Kansli
IFK Göteborgs Supporter Liaison Officer (SLO) Anders Almgren har nu tillträtt sin tjänst och det borde skapa en möjlighet till utökad kontakt mellan föreningen och fansen. Att föreningen för första gången deltog i Rikets Änglar med ett lag från kansliverksamheten var kanske Almgrens förtjänst? För övrigt har kansliet presterat bra när det gäller sponsorverksamheten och ökat antalet sponsorer under året. 

Ekonomi
Blåvitt har i sommar slutfört försäljningen av Seb och även sålt Sana vilket borde innebära en extra inkomst på sammanlagt ca 13 mkr. Några kända större oväntade utgifter förutom en sign-on till Bjärsmyr har man inte dragit på sig vilket borde peka mot ett positivt resultat på årsbasis? Höstens sportsliga prestationer samt publiktillströmningen till de fem återstående hemmamatcherna kan dock påverka detta. 

Supportrar
Att det finns ett stort behov av dialog och kommunikation mellan föreningen och fansen i dessa tider av frustration och besvikelse är tydligt men det kan aldrig vara ok att själv diktera hur detta ska ske. Att göra intrång på Blåvitts träning som skedde förra veckan är ett oacceptabelt tilltag som i förlängningen kan leda till en mer sluten förening. Nu hoppas jag dock att Blåvitt inte tar denna incident som anledning till ökad slutenhet utan istället så snart som möjligt försöker skapa en utökad dialog med sina fans.

Sammanfattningar likt denna från tidigare datum hittar du HÄR

2 kommentarer:

 1. Mer sluten?
  IFK är ju oerhört sluten och tror det mest är kostnaden för G4s och staket som gjort att dom inte stängt det helt...
  Mild och IFK är i service sektorn men tystheten och vresigheten mot journalister bidrar ju inte till skapa en hype. IFK får tänka på sin media kommunikation och hur man vill att folk utåt ska uppfatta föreningens representanter i media.

  SvaraRadera
 2. Angående ekonomin...

  Ytterligare plusposter av engångskaraktär för året är ju % på Alkmaars försäljning av Pontus till CSKA Moskva och de få kronor vi fick för Bjarnasson när han gick till Randers.

  Om Benfica betalade något när de lånade Bärkroth i Februari (möjligt att de kanske inte betalade något?) tillkommer även detta.

  SvaraRadera