Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

lördag 15 september 2012

Inget slutspel för U-truppen

Idag blev det klart att U-truppen missar slutspelet i juniorallsvenskan efter att ha förlorat hemma mot Mjällby med 1-3. Blåvitt tog ledningen i första halvlek efter en skruvad lobb av Allan Mohiden men Mjällby kvitterade innan halvtid på en hörna. I andra halvlek jobbade Blåvitt hårt för ett ledningsmål men det var Mjällby som stänkte in två hårda skott och säsongen i juniorallsvenskan tog hastigt och mindre lustigt slut. Flera av de äldre spelarna i truppen har fortfarande slutspelet i U21-serien att se fram emot och några av de yngsta spelarna (95:orna) får kanske förstärka J-truppen som är på väg mot slutspel i pojkallsvenskan.

Tittar man på årets U-trupp så tycker jag att det har saknats tillräckligt med offensiv spetskvalitet, både avslutare och playmakers, under hela säsongen. Delvis beror det naturligtvis på att Sam Larsson och David Moberg-Karlsson tidigt flyttades upp i A-laget men det är ändå ett litet misslyckande att man inte har lyckats ersätta dem på ett bra sätt. Sebastian Ohlsson och Sebastian Hedlund har visserligen varit bra under året och har tillsammans gjort mer än hälften av de blåvita målen i juniorallsvenskan hittills men det hade behövts ytterligare några målskyttar i laget.

Sebastian Ohlsson har hittills gjort 12 mål i juniorallsvenskan. Foto från fotbollsfoto.com
Efter den här säsongen lämnar 93:orna Sebastian Ohlsson, Allan Mohiden, Tobias Bratt och Bragi Bergsson U-truppen. Med tre juniorer redan uppflyttade till A-laget under året finns det knappast plats för dem på seniornivå hos IFK Göteborg så jag hoppas att de hittar plats hos andra lag i t ex Superettan. Att det bara är fyra spelare som lämnar U-truppen gör att det inte blir lika många luckor som ska fyllas till nästa år, något som kan vara en fördel. Förra året var det ju hela sju 92:or som lämnade efter säsongen vilket kan ha bidragit till att årets trupp har känts lite tunn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar