Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 16 september 2012

Krigarinsats

Blåvitt står för en kanonmatch idag när man vänder ett tidigt underläge till seger mot ett guldjagande Elfsborg. Det är precis den här typen av krigarinsatser som kommer att behövas i resterande åtta matcher under hösten för att lämna bottenträsket och samtidigt ta med sig en positiv känsla till nästa år.

I backlinjen har Bjärsmyrs inträde inneburit en ökad stabilitet men fortfarande straffas laget hårt vid individuella misstag. Logis insats vid baklängesmålet var riktigt usel och jag tappade räkningen på hur många gånger som han slog långbollar som gick ut över sidlinjen. Det är då fan att Dyrestam går sönder hela tiden och att Stahre inte är beredd att ge Azulay speltid. Mer glädjande var det att se Salomonssons löpningar på andra kanten och Emil stod för en assist idag och ordnade även ett rött kort åt boråsarna.

Jag var lite tveksam till att flytta upp Jakob Johansson till mittfältet igen men han visade idag hur bra han kan vara även där. Som defensiv mittfältare gjorde han en grym match med många avgörande brytningar och bollvinster och var lagets bästa spelare idag. Tillsammans med Farnerud bildade han ett balanserat mittfältspar och man får hoppas att de får fortsätta spela ihop ett tag. Tobbe och Sella skötte sina respektive kanter väl och särskilt Tobbe var mycket aktiv i offensiven.

I anfallet brände Söder två riktigt bra chanser men visade samtidigt upp lite fighting spirit för en gångs skull, slet hårt i 90 minuter och passade fram bollen till segermålet. Sobralense var bra med i spelet matchen igenom och serverade både Söder och Hysen frilägen som de lyckades missa. Man bör inte ändra för mycket i detta vinnande lag (förutom vänsterbacken!) så det lutar nog åt att Söder & Sobra får fortsätta spela ihop ett tag.

Nu kan man njuta lite under den kommande veckan innan det är dags för ett derby mot Gais. Då detta kan bli det sista derbyt på mycket länge hoppas jag att många kommer till Ullevi nästa måndag för att se när Blåvitt sätter den sista spiken i den grönsvarta kistan.

1 kommentar:

 1. Alvbåge tillbaka kändes bra/ok några viktiga räddningar som i sin förlängning visar sig viktiga.
  Salomonsson började plötsligt komma lika ofta och aggressivt och med kvalitet som i träningsmatcherna. Djävligt viktigt. Mycket hög kvalitet.
  Bjärsmyr visar att man skall UPP I RYGG. Underbart. I spelet är han en medelmåtta men äntligen en mittback som GÅR UPP I RYGG.
  Jakob Johansson - Lätt bäst på plan. Han vinner mittfältet på egen hand. Utan honom ingen seger idag.
  Farnerud. Avgörande kvalitet i avgörande lägen.
  Hysen - gött medmål och ja han skall spela på kanten. Vi måste ha yttrar med speed.
  Sobra - Hög kvalitet ofta.
  Söder - inget självförtroende men att han fick spela 90 min är bra för nästa match. Vi vet vad han kan.
  Stahre - ALLTID rätt laguttagningar. Jämför med JO:s tid, då man kunde tro att han skämtade.

  SvaraRadera