Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 2 september 2012

Sundsvall borta

Blåvitt flög i morse upp till Sundsvall för att försöka åstadkomma ett mirakel senare idag - att ta årets första seger utanför Göteborg. Fyra oavgjorda matcher på nio försök har man mäktat med hittills utanför 031-området och det är riktigt svagt.

Säkert har många av spelarna gårdagens incident på träningen i tankarna när de nu laddar för matchen. Att störa träningen på det sätt som skedde igår är inget bra sätt att få till en diskussion men incidenten belyser hur stort behovet av samtal och diskussion är just nu. Frustrationen ute i supporterleden är enorm över egna tillkortakommanden parallellt med andra lags framgångar och att Blåvitt är så tysta och passiva i detta läge irriterar nog många. Förra året hade IFK Göteborg ett öppet samtal med sina fans i samband med föreningens födelsedag den 4:e oktober men frågan är om man har råd att vänta så långt in på hösten med att ta det samtalet i år?

Redan inför EM-uppehållet insåg nog de flesta att vi har problem med försvaret i år och inte blev det bättre under sommaren. Dyrestam har haft svårt att vara skadefri längre perioder och Waehler har också åkt berg och dalbana både när det gäller form och skador. Erik Lund skadade dessutom knät i början av juli. Att med alla dessa kända svagheter vänta så länge som till två dagar innan transferfönstret stänger med att värva in en otränad Bjärsmyr signalerar både passivitet och brist på framförhållning.

Vad ska man säga om dagens match då? Återigen har vi manfall i backlinjen och nu står valet mellan Azulay, Bjärsmyr och Haglund som mittbackspartner till Jakob Johansson. Jag misstänker att det blir Haglund som får uppdraget men jag hade hellre slängt in Azulay idag. På övriga positioner hoppas jag vi återgår till att spela Tobbe som vänsterytter och Sobra i anfallet.

Dahlin
Salomonsson - Johansson - Azulay - Valgardsson
Selakovic - Farnerud - Haglund - Hysén
Sobralense - Moberg-Karlsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar