Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

torsdag 4 oktober 2012

Dyr poäng

Spurs spelade ikväll 1-1 borta mot Panathinaikos i Europa League och det var en rejäl missräkning. AVB hade ju före matchen uttalat stort intresse att gå långt i turneringen och startelvan var nästintill ordinarie vilket indikerade att man gick för seger. Genom att vinna ikväll hade man kunnat haka på Lazio i toppen av serien men det enda man lyckades med ikväll var att trötta ut startelvaspelarna ytterligare. Dyr poäng sa Bill, Pyrrhusseger sa Bull.


Spurs har de senaste tre veckorna spelat dubbla matcher varje vecka i Premier League, Europa League och Ligacupen. Att man nu har åtta raka matcher utan förlust är lite imponerande men bakom statistiken döljer sig några onödiga poängtapp i oavgjorda matcher och att några av nyckelspelarna har börjat visa trötthet och sämre spel av det hårda matchandet.

För med startelvaspelare som Adebayor, Parker, Kaboul och Assou-Ekotto fortfarande på skadelistan och med en generellt tunn anfallsbesättning så får flera spelare slita hårt nu - Walker, Bale, Lennon, Defoe, Dembele och Verthongen är några av spelarna som spelat nästintill varje match senaste tiden. Aston Villa hemma i ligan på söndag borde egentligen vara en säker seger men allt hänger nu på om spelarna hinner ladda om batterierna tills dess.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar