Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 7 oktober 2012

En vass målskytt saknas

Igår passade jag på att kolla av poängstatistiken för våra främsta målskyttar och framspelare och det är ingen munter läsning. Förutom Tobbe så når ingen än så länge över tvåsiffrigt även om Stiller kanske kan nå dit nu när han har en plats i startelvan:
 • 13 poäng Tobias Hysén (6 mål + 7 framspelningar)
 • 8 poäng Hannes Stiller (7+1)
 • 6 poäng Daniel Sobralense (4+2)
 • 6 poäng Stefan Selakovic (3+3, varav 2 straffmål)
 • 5 poäng Pontus Farnerud (4+1)
 • 5 poäng Robin Söder (2+3) 
Att detta inte är tillräckligt bra för ett lag som vill vara med i den allsvenska guldstriden tror jag alla förstår. Blåvitt behöver till säsongen 2013 få fram en vass målskytt som gör minst 10-15 mål per säsong och att man redan har lånat ut Pär Ericsson, som hittills har gjort 14 poäng (12+2), till Mjällby för säsongen 2013 känns allt mer märkligt. Nu måste man istället ge sig ut och hitta denna målskytt externt på transfermarknaden.

3 kommentarer:

 1. Påstås att Daniel Larsson (mff) är i princip klar inför nästa säsong.
  Vet inte riktigt vad man ska tycka om det.

  SvaraRadera
 2. Nja, det var ett väldigt innehållslöst rykte som släpptes på AB´s forum i natt av en helt nyskapad profil. Knappast troligt.

  Visserligen har DL utgående kontrakt hos MFF men då är det väl troligare att han söker sig utomlands än hit. Och vad skulle vi ha för nytta av honom - är det något som vi redan har gott om så är det små snabba djupledslöpande forwards...

  SvaraRadera
 3. Rade Prica vore en kanonvärvning!

  SvaraRadera