Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 1 oktober 2012

Kamp i ösregnet

Efter 90 minuters gyttjebrottning i ösregnet så slutade matchen med delad poäng och det var väl ett ganska rättvist resultat. Lite synd är det dock att Blåvitt inte utnyttjade sitt numerära överläge bättre i slutet av matchen. Här borde man mycket tidigare bytt in Gerzics och Allanssons bollskickliga fötter mot ett allt tröttare Häckenförsvar.

Hjalmar Jonsson gjorde en ganska ok comeback men han fick det hett om öronen direkt i sin 200:e allsvenska match. Häckens tränare Peter Gerhardsson hade gjort sin hemläxa och överbelastade sin högerkant där 2-3 spelare hela tiden försökte hitta luckor mellan en ringrostig Hjalmar och en sedvanligt stabbig Kjetil. Inlägget som gav Häckens ledningsmål kom från den kanten men tack och lov mattades högeranfallen av ju längre matchen gick.

Alvbåge var bra i målet och räddade flera giftiga skott. Jag retar mig dock till vansinne på hans långsamma igångsättningar av spelet. Våra yttermittfältare kan stå och vifta med armarna som väderkvarnar helt fria på kanten men John har ingen känsla för spelet i de lägena utan drar ner tempot hela tiden. Dagens val av ständigt långa utsparkar var också ett misslyckande mot Häckens långa mittbackar.

Till nästa match på lördag borta mot Åtvidaberg är både Salomonsson, Farnerud och Bjärsmyr avstängda så det blir lite extreme makeover i startelvan tills dess. Det jag önskar mest är att dagens bästa spelare Jakob Johansson får vara kvar på mittfältet och inte flyttas ner som mittback igen. Sen tycker jag även att Azulay borde få sin efterlängtade debutmatch.

Alvbåge
Allansson - Waehler - Jonsson - Azulay
Selakovic - Johansson - Gerzic - Hysén
Sobralense - Stiller


1 kommentar:

  1. JJ jag älskar dig!
    Han den starkast lysande stjärnan enligt mig.

    SvaraRadera