Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

lördag 6 oktober 2012

Marginalerna på vår sida

Första segern på konstgräs i Allsvenskan sedan september 2011 blev ett faktum idag efter mål av Gerzic och Stiller. Men segern mot Åtvidaberg satt långt inne och marginalerna var små... men för en gångs skull var fru Fortuna på vår sida.

För att det här verkligen har varit en säsong med små marginaler visar tolv oavgjorda matcher, sex uddamålssegrar och endast två segrar med två måls marginal. Blåvitt har inte i någon match (förutom segern i cupen mot Långholmen) varit överlägsna utan man har fått kriga till 93:e minuten i varje enskild match.

Nu är Blåvitt på den magiska sjundeplatsen och har lite häng på platserna närmast ovanför. Om man i de återstående fyra omgångarna tar full poäng är det inte omöjlig att man kan sluta femma eller sexa i tabellen. Nu väntar först en veckas landskampsuppehåll innan det blir dags att döda gulddrömmen för gnhiet som kommer på besök den 21 oktober.

Idag fick förresten Jonathan Azulay göra allsvensk debut då han hoppade in i andra halvlek. Det betyder att det numera bara finns två spelare i seniortruppen som ännu inte har spelat en enda minut i allsvenskan - August Strömberg och Sam Larsson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar