Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 28 oktober 2012

När får IFK Göteborg en ny sportchef?

För tredje året i rad avslutar Blåvitt säsongen med håglösa insatser där man inte verkar bry sig ett skit hur det går. Trötta ointresserade spelare lufsar omkring på planen och skämmer ut klubbmärket och den här säsongen har man t ex bara tagit tre av tolv möjliga poäng mot jumbon och nästjumbon vilket är pinsamt uselt.

Att Hannes Stiller och Stefan Selakovic är trevliga personer med bra karaktär som har gjort mycket bra för föreningen tar jag inte ifrån dem men faktum kvarstår att de inte längre bidrar till att höja lagets kvalitet. Ingen av dem bör få förlängt kontrakt om Blåvitt ska ha någon som helst chans att bli ett bättre lag inför 2013. I mina drömmar funderar jag även om det finns möjlighet att avsluta kontraktet i förväg med Kjetil Waehler vars tid i Blåvitt har varit ett stort fiasko.

Och mest av allt är jag rädd för att det är Håkan Mild som ska värva spelare till ännu en säsong. Två historiskt dåliga sjundeplatser följs den här säsongen upp av något som sannolikt kommer att bli ännu sämre och över detta vilar Håkans skugga tungt. Felbyggda spelartrupper, misslyckade dyra värvningar och ett osynligt oinspirerande ledarskap utan vinnarkultur har blivit Håkans signum de senaste åren. Min stilla undran är hur mycket tålamod som styrelsen (och i förlängningen vi medlemmar) har med detta?

När får IFK Göteborg en ny sportchef?

2 kommentarer:

 1. Kunde inte ha sagt det bättre själv. Instämmer i precis allt du skrev Jakebox.

  SvaraRadera
 2. Ja nu måste det rensas.
  Börja uppifrån. Väck med Mild först.
  Om stahre ska vara kvar och försöka få blåvitt att följa hans spelide' måste han ha en hel del nya spelare som har vad som krävs för detta.
  Annars bör Stahre inte heller vara kvar.
  Följande spelare har inget i IFK att göra, dom suger för hårt helt enkelt:
  Logi Sella Söder Norrmannen Lund Sobralense Hjalle

  Låt Tobbe sitta på bänken tills vidare. Stiller kan vi ha kvar som en supersub att slänga in om matchbilden påbjuder det.
  Dyre är ett frågetecken med tanke på alla skador.

  Å ta in riktigt bra gubbar. Gustav spelar i Ukraina!!!! Det KAN inte va bättre än allsvenska? Ge han en helvetteslön om det behövs.
  Varför inte kolla med Torbjörn om han vill ta över??

  SvaraRadera