Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 5 oktober 2012

U17 i pojkallsvenskans slutspel

IFK Göteborgs U17-lag spelar denna helg åttondelsfinal i pojkallsvenskan borta mot Landskrona BoIS. Det är för övrigt första gången som man når slutspelet i pojkallsvenskan sedan 2006 då man nådde kvartsfinal. Blåvitt har ännu aldrig vunnit pojkallsvenskan sedan denna serie började spelas 1988.

Att man har nått slutspelet i år kan till stor del tillskrivas tränare Eijlert Björkman som inför detta år lämnade U19 och tog sig an U17-truppen istället. Huruvida Eijlert genomförde bytet frivilligt låter jag vara osagt men det kan konstateras att han har höjt kvaliten i U17-truppen avsevärt samtidigt som U19 har haft ett svagt år under nya tränare. Det blir ett slags indirekt erkännande av Eijlerts kvalitéer som ungdomstränare även om jag naturligtvis önskar att det ska gå bra både för U17 och U19.

Nu har dock Eijlert ett svårt val framför sig när det gäller laguttagningen till slutspelet. I och med att U19 har misslyckats med att gå till slutspel så har han sammanlagt 10 yngre spelare (födda 1995 eller tidigare) från den truppen till sitt förfogande. Ska han matcha några av dessa "förstärkningar" i slutspelet eller ska han fortsätta att ge förtroende till de U17-spelare som har jobbat så hårt för att nå slutspelet?

Jag har sett några av U17´s hemmamatcher nu under hösten och där noterat en hel del intressanta spelare samtidigt som jag även har sett några områden där laget mycket väl skulle kunna förstärkas inför ett slutspel. Eftersom jag tycker att man ska göra ALLT för att vinna pojkallsvenskan hoppas jag att Eilert toppar laget där det behövs. Några spelare som skulle kunna förstärka U17-laget avsevärt är U19´s målvakt Sulejmen Sarajlic, vänsterback Billy Nordström, innermittfältare Linus Dahl och anfallare Sebastian Hedlund. Samtidigt vill jag lyfta fram några av de befintliga nyckelspelarna i U17 som är mittbackarna Patrik Dyrestam och Josef Melin, innermittfältare Jesper Andersson och yttrarna Martin Zanjanchi-Johansson och Otto Sahlén.

Oavsett vilken startelva Eijlert ställer upp med - lycka till i slutspelet Blåvitt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar