Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

torsdag 8 november 2012

Avgång vid fel tidpunkt

Att klubbdirektör Seppo Vaihela väljer att sluta av privata skäl kom som en liten överraskning igår och på många sätt kom den vid en lite ovälkommen tidpunkt även om den kanske var nödvändig.

I min artikelserie Hur mår Blåvitt? har jag som regel gett kansliet bra betyg och jag har uppfattat Seppo som delaktig/drivande/ansvarig kring föreningens nuvarande organisation där det finns mål och visioner, ekonomin är stabil, avdelningarna Försäljning och Marknad har varit framgångsrika och en ny Kamratgård har byggts inom budget och tidplan. Mycket runt föreningen har känts tryggt och stabilt men om man ska tolka media så verkar allt inte ha varit frid och fröjd bakom kulisserna och föreningen verkar ha hållit masken utåt så länge som säsongen pågick.

Seppos avgång kommer vid en tidpunkt då det egentligen finns stora behov av att förändra den sportsliga organisationen och jag har vid flera tillfällen ventilerat behovet av att t ex rekrytera en ny sportchef. Sannolikt kommer detta inte att ske nu för det går ju inte att göra sig av med hur många ledare som helst samtidigt i en så pass liten organisation som Blåvitt ändå är. Kanske kan man ändå vända detta till något positivt och rekrytera en klubbdirektör med större förankring i fotbollsvärlden, något som ju Seppo saknade. En sådan rekrytering skulle kanske kunna utmana och sätta större press på Håkan Mild att prestera eller avgå?

Jag kan förresten inte låta bli att undra över vilka sponsorer som har krävt Seppos avgång och jag skulle inte bli särskilt förvånad om allas vår Nisse finns med här på ett hörn. Kanske har jag fel eller kanske har jag rätt men jag har ju med lite oro börjat följa Prioritet Finans allt aktivare sponsorskap...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar