Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 9 november 2012

Hur mår Blåvitt - 9 november 2012

A-laget
Blåvitt har nu säkrat sin tredje raka sjundeplats och den här sjundeplatsen är den sämsta av dem alla sett till inspelade poäng, gjorda mål och insläppta mål. Blåvitt har helt enkelt blivit sämre på allt som betyder nåt inom fotboll. Och än så länge har inte den sportsliga ledningen berättat någonting om hur man tänker vända det här. Förutom beskedet att Sella inte får förlängt kontrakt så är tystnaden från föreningen kompakt och jag tycker att bristen på ledarskap är enormt stor just nu.

Ungdomsverksamhet
Även ungdomarna har haft en usel säsong rent sportsligt med tidiga uttåg i cuper och slutspel...om man ens har tagit sig till slutspel vill säga. J-truppens tränare Eijlert Björkman ska väl ha en liten eloge för hur han har lyft det laget under året men U-truppens tränare Jens Wålemark har redan fått lämna föreningen till förmån för Alf Westerberg. Även om avsaknaden av sportsliga framgångar är lite störande så vill jag ändå nyansera bilden något - ungdomsverksamheten är fortfarande välorganiserad och det finns många intressanta spelare att följa utvecklingen av under kommande säsong.

Kansli
Att klubbdirektör Seppo Vaihela slutar nu kom lite oväntat och omständigheterna kring detta är fortfarande oklara och lite förbryllande. Att detta händer just nu är dålig tajming och kan påverka föreningens handlingskraft i vinter. Dessutom oroar jag mig över att vår stjärnsponsor blir mer och mer aktiv och ställer fler och fler krav...det var inte det man kom överens om när Prioritet Finans kom till Blåvitt!

Ekonomi
Trots ett uselt sportsligt år så känns ekonomin fortfarande stabil, främst beroende på försäljningen av Sebastian Eriksson under året. Föreningen har fått fler sponsorer under året även om publiken har svikit något nu på slutet. Jag ska försöka analysera ekonomin lite mer i detalj de närmaste veckorna men räknar inte med att hitta några dramatiska överraskningar. Om och hur Blåvitt agerar på transfermarknaden den närmaste tiden har naturligtvis en stor koppling till ekonomin.

Supportrar
Sjunkande publiksiffor har präglat de senaste matcherna och generellt har det varit en gnällig höst med flera ordningsstörningar. Internbox i klacken har kunnat skådas, bangers har blivit allt vanligare och flera supportermarscher har krävt stora polisinsatser och gett en negativ bild av Blåvitts fans. Föreningen har gått ut med vädjanden till supportarna kring detta och under hösten har det även fallit en del domar kring Blåvitts fans som inte heller sprider en positiv bild. Samtidigt finns det en del positiva inslag under hösten där bl a tifogänget verkar ha fått ny kreativ energi.

Sammanfattningar likt denna från tidigare datum hittar du HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar