Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

torsdag 27 december 2012

Årskortpriser 2013

Medan jag väntar på att Blåvitt ska slänga upp en årskortstapel med den aktuella försäljningen passar jag på att jämföra Blåvitts årskortpriser med några andra föreningar. Och den här gången är det lite extra intressant att jämföra då Stockholmslagen flyttar in på nya arenor under 2013.


Från tabellen ovan, samt motsvarande tabell för 2012, kan man bland annat notera att:
  • Djurgården säljer två årskort under 2013, då man ju flyttar mitt i säsongen, så man får ta de angivna summorna * 2 för att få en uppskattning av årspriset. Lite intressant är att Djurgården kommer att hålla lägre priser på den nya arenan än på Stadion som det ser ut nu.
  • Både Helsingborg och Djurgården har bra rabatter på årskorten för sina föreningsmedlemmar.
  • Gnhiet har den mest spridda prisbilden där man tar mycket bra betalt av sittplatsgästerna samtidigt som man håller låga priser för familjer och för klacken.
  • Gais har justerat ner sina priser till Superettanivå där man även flyttar klacken till långsidan. Lite intressant är att man på familjeläktaren har ett pris på 0 kr för barn upp till 12 år.
  • Kalmar har sänkt sina klackpriser med drygt 25%
  • Malmö har höjt sina priser rejält vilket sannolikt beror på att arenan är så dyr att driva.
Blåvitts priser är oförändrade från föregående år och ligger marknadsmässigt relativt väl men klackpriserna sticker ut lite. Visserligen har man den nedre klackläktaren, som är 300 kr billigare för både vuxna och ungdom, men även där blir vuxenpriserna relativt höga i jämförelse med de andra lagens klackpriser. Jag tycker att man borde fundera över att sätta in stolarna på den nedre klackläktaren (som på nedanstående bild från U21-EM 2009) och sänka priserna på den sektionen ytterligare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar