Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 23 december 2012

Blåvitt söker chef

Efter att Seppo Vaihela slutade som klubbdirektör i början av november var det en del som tydde på att det kunde bli en snabb rekrytering av en efterträdare. I media intervjuades flera mer eller mindre troliga kandidater som Svante Samuelsson, Carl Fhager och Anders Frisk. Men så snabbt skulle denna rekrytering inte gå.

När jag pratade med Kent Olsson den 13 december i samband med informationsmötet så nämnde han att man snart skulle köra igång rekryteringsprocessen och resultatet ser vi i den annons som har lagts ut hos Adecco i dagarna. Har det tagit lång tid att komma igång med rekryteringen? Nja, jag tycker nog inte det. Av egen erferenhet vet jag att det kan ta flera veckor att få fram en bra rekryteringsannons om man ska hinna stämma av och förankra den hos många. I det här fallet leds dessutom arbetet av vår styrelse som trots allt gör detta på sin fritid och har egna jobb att sköta samtidigt.

Jag tror man har gjort ett klokt val att anlita en rekryteringskonsult för det här arbetet. Man får hjälp med olika grundläggande tidskrävande saker som att sålla bland kandidaterna, genomföra personlighetstester och ta referenser. Dessutom kan rekryteringskonsulten parallellt använda sina nätverk för att aktivt headhunta kandidater som kan vara lämpliga för jobbet. Viktigast av allt är dock att man med denna rekryteringsform signalerar att man är öppen för nya influenser och nytt blod - ingen inavel här inte!


Tittar man lite på annonsen så kan man läsa ut några intressanta saker i den. Blåvitt beskriver en vision att fördubbla sin omsättning från dagens 100 mkr till närmare 200 mkr och det sätter sin prägel på kravprofilen. Förutom att vara en bra ledare och chef så ska vår nya klubbdirektör ha ett stort fokus på det affärsmässiga - skapa resurser och ekonomiska förutsättningar samt representera i Göteborgs näringsliv är några av nyckelorden. Tidigare nämndes det att man eventuellt skulle ha en mera sportsligt kunnig klubbdirektör för att balansera en stark sportchef men detta har man tonat ner nu, det räcker om man har en idrottslig förståelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar