Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 3 december 2012

Dagens backlinje

Efter en säsong där Blåvitt släppte in på tok för många enkla baklängesmål och var osäkra bakåt i många matcher så har backlinjen känts i behov av en renovering. Men någon extreme makeover av backlinjen verkar det inte bli även om Salomonssons stundande operation naturligtvis väcker nya frågetecken. Att man inte har gjort klart kontraktsförlängningen med Hjalle ännu är också lite konstigt och likaså undrar man hur det ser ut på värvningsfronten när det gäller en ny vänsterback.

Blåvitt har idag åtta backar i truppen och så här ser jag att man kan använda dem:
 • Högerbackar - här kan man spela Salomonsson, Dyrestam, Lund och Azulay i den rangordningen.
 • Mittbackar - rangordningen i mitt huvud just nu är Bjärsmyr, Jonsson, Dyrestam, Waehler och Azulay.
 • Vänsterback - här är rangordningen Dyrestam, Jonsson, Valgardsson och Azulay.
Med två naturliga högerbackar på skadelistan så är Dyrestam mitt första val både som högerback och vänsterback och det kräver en prioritering var man tror att han gör mest nytta just nu. Går han in som högerback så kommer Hjalle få spela vänsterback och Kjetil går in som mittback. Om Dyrestam går in som vänsterback så öppnas dörren för Azulay att få speltid som högerback. Om Dyrestam skulle spela som mittback så får Azulay och Hjalle ta var sin kant.

Min önskade backlinje just nu är enligt nedan men jag hoppas att Blåvitt snart får ordnat en värvning av en ny vänsterback, något som i förlängningen innebär att Valgardsson sannolikt lånas ut eller säljs.

Azulay - Bjärsmyr - Jonsson - Dyrestam

3 kommentarer:

 1. Blir lite konstig rangordning där Dyrestam är kraftigt överskattad. Tycker inte alls att han (såsom många andra i liknande situation) har varit samma spelare efter skadan. På vänsterbacken kan jag köpa att han är högst rankad, mycket pga utebliven konkurrens, men vad har egentligen Dyrestam gjort för att rangordnas före Waehler? Och före Lund på högerbacken? Tycker även att Waehler är före Hjalle i ordningen, efter att Bjärsa kom in tyckte jag Waehler spelade upp sig. Azulay - Bjärs - Hjalle - Dyre skulle ge mig mardrömmar. Men intressant att höra dina synpunkter, fortsätt skriv på din trevliga blogg, du är duktig på det!

  SvaraRadera
 2. Lucas:
  Ja, jag kanske har för höga tankar om Dyre men han har alltid sett bra ut som ytterback men inte som mittback i mina ögon.

  Hjalle värderar jag dock mycket högre än Waehler som alltid ser så otrygg ut med bollen i pressade lägen. Bjärsa och Hjalle är vårt bästa mittbackspar just nu - jag lovar! :-)

  SvaraRadera
 3. Personligen tycker jag att både Waehler och Dyrestam går före Hjalmar som mittbackar i dagsläget, därför ser jag helst att Hjalmar får en ny arbetsgivare snart.

  SvaraRadera