Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 2 december 2012

Nu börjar försäsongsträningen

Imorgon kör Blåvitt igång sin försäsongsträning efter drygt 3 veckors semester. Träningarna i december är sällan publikfriande tillställningar utan innehåller mycket fys och grundläggande bollträning i kylslaget väder på konstgräset i Skatås eller i Isladan. Man kan dock önska att Stahre avsätter mer tid denna försäsong till att träna fasta situationer som hörnor och frisparkar för just det har laget varit usla på under året.

August Strömberg verkar ha fått ett kontraktsförslag och Marcus Sandberg tränar också med Blåvitt vilket gör att man har fyra A-lagsmålvakter just nu. Förstår inte riktigt hur man tänker där för i U-truppen har man två bra målvakter i Johan Karlsson och Sulejmen Sarajlic som är det naturliga valet som tredjemålvakter. Om Strömberg skriver på ett nytt kontrakt kan det nog bli utlåning för både honom och Sandberg under hela 2013 för att de ska få tillräckligt med matchspel.

Bland utespelarna är det fortfarande oklart om Hjalmar Jonsson får förlängt kontrakt även om mycket tyder på det. Jag gissar att Håkan Mild dessutom nu under december skulle vilja förlänga kontrakten med 1-2 år med några spelare som har utgående kontrakt under 2013, t ex Jakob Johansson, Nicklas Bärkroth och Robin Söder.

En ny vänsterback, yttermittfältare och anfallare har det tidigare ryktats om att Blåvitt söker men truppen är så pass stor att för varje spelare som tillkommer så bör någon lämna samtidigt. Det har varit ganska tyst när det gäller konkreta spelarnamn även om det har skrivits lite om BP´s unge vänsterback Ludwig Augustinsson. Det har även skrivits lite om Marcus Berg men det känns helt orealistiskt att lösa ekonomiskt. Det är väl ingen akut brådska med värvningarna än så länge men det hade varit bra att kunna spika truppen innan man går på julledighet - i början av januari direkt efter helgerna åker ju laget på ett första utlandsläger till Barcelona.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar