Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 30 december 2012

Tottenham Hotspur 2012

2012 börjar närma sig sitt slut och det har blivit dags att sammanfatta året för Tottenham Hotspur:

Årets höjdpunkt
Året har bjudit på många fantastiska stunder men inget slår mötet med Manchester United i höstas när en 23-årig förbannelse bröts. Att vinna borta på Old Trafford är en sällsynt händelse och jag hoppas inte jag behöver vänta ytterligare 23 år på nästa tillfälle.

Årets besvikelse
Att sluta på fjärdeplatsen i Premier League i våras men ändå missa Champions League kändes riktigt tungt. Det var då själve fan att de !&%¤=!# surkålsätarna inte kunde besegra Chelsea i Champions League-finalen...

Årets överraskning
Att hösten har gått så pass bra under AVB trots att han inte fick alla de spelare han önskade sig i sommarens transferfönster och dessutom har haft många skador på nyckelspelare att brottas med.

Årets seniorspelare
Gareth Bale är utan tvekan den spelare som har mest magi i skorna hos Tottenham Hotspur. Farten, uthålligheten, kvalitén på inläggen och den ökade målproduktionen gör honom till årets spelare.
 
Årets juniorspelare
Även i förra årets nyårslista lyfte jag fram Tom Carroll (1992) som ett framtidsnamn och han har i höstens Europa League-matcher visat att han framöver kan bli en mittfältsdirigent med bra speluppfattning och känslig passningsfot.


   
Årets genombrott
Steven Caulker (1991) var utlånad till Swansea förra säsongen och etablerade sig då som en spelare för startelvan i Premier League. Sen han kom tillbaka till Spurs har han hållit samma höga nivå och som belöning även blivit uttagen till Three Lions.


Årets värvning
Sommarens värvning av Super-Jan Vertonghen har betytt oerhört mycket för kvalitén i backlinjen. Vare sig han spelar som vänsterback eller mittback så är han alltid grymt bra och har dessutom Premier Leagues coolaste målgest.


 

Årets bästa match
Naturligtvis placerar vi segern med 3-2 mot Manchester United här.

Årets sämsta match
Spurs har förlorat mot gooners två gånger under 2012, båda gångerna med 2-5. Nuff said.

Årets träff
Kyle Walkers frispark mot Blackburn i våras sitter riktigt snyggt i krysset och får bli årets mål.

Årets miss
Alla domare är en samling inkompetenta blindstyren men värst under 2012 var pajasen som förstörde Tottenhams chanser i semifinalen i FA-cupen i våras.

Drömvärvningar 2013
Spurs behöver värva en playmaker men jag har lite svårt att bestämma mig om det bör bli Joao Moutinho eller Christian Eriksen - den förste (26 år) är ju redan en färdig toppspelare medan den andre (20 år) är ett framtidsnamn med stor potential.

Nyårslöfte inför 2013
Att slutföra önskade värvningar i god tid innan transferfönstret stänger...

Happy New Year, Tottenham Hotspur!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar