Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 14 januari 2013

En trög start

Årskortförsäljningen har i år haft sin trögaste start sen Blåvitt flyttade till Gamla Ullevi. Och visst har tre dåliga säsonger i rad sin betydelse när supportrarna nu tvekar inför köpet och undrar vart Blåvitt anno 2013 står.


Det känns som att det kommer att krävas en utlösande händelse för att få försäljningen att ta fart och det finns ett antal sådana potentiella händelser under de kommande månaderna:
  • Förstärkningar på transfern är naturligtvis alltid uppmärksammade och även om Pål Andre Helland verkar vara ett intressant potentiellt nyförvärv så skulle inget slå en inlåning/värvning av Marcus Berg just nu...
  • Copa del Sol som börjar nästa vecka är en första möjlighet att övertyga fansen om att Blåvitt har lärt sig läxorna från 2012. Med andra ord så gör man mål på sina chanser framåt och ger fan i att släppa in billiga mål bakåt.
  • Copa del Sol följs upp av tre försäsongsmatcher på Valhalla i februari där man får ytterligare möjligheter att övertyga de tveksamma.
  • Tävlingssäsongen börjar tidigt i år med Svenska cupens gruppspel redan i mars. Här kan Blåvitt direkt från starten visa att man tar cupen på allvar och vill ha en biljett ut i Europa redan i sommar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar