Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 21 januari 2013

Fokus på Blåvitt kommande veckan

Det har blivit mycket Spurs senaste tiden men nu är det dags att börja fokusera lite mer på Blåvitt igen. Copa del Sol börjar ju denna vecka och kollegorna i Alltid Blåvitt-redaktionen kommer att förse oss med mycket material i form av intervjuer, träningsrapporter samt en och annan överraskning. Dessutom sänds matcherna på TV4 Sport.

Jonathan Azulay blev utlånad till Öis idag och det var på många sätt en väntad utlåning som det har ryktats om i någon månads tid. Just nu har Jonte många backar framför sig i rangordningen hos Blåvitt och han behöver regelbunden speltid vilket han kommer att få i Öis. Samtidigt så kan dörrarna tillbaka till Blåvitt öppna sig ganska snabbt för det är ju hyfsat låga odds på att några av Bjärsmyr, Waehler, Dyrestam och Lund lämnar under årets lopp.

Just nu är Öis lite av en farmarklubb åt oss och det är lite lyxigt att ha en fattig klubb med stort behov av billiga spelare på så nära håll. Detta kommer dock inte att vara för evigt för Öis har naturligtvis ambitionen att återigen bli självständiga så snart ekonomin tillåter. Blåvitt gör därför klokt i att bygga upp ett samarbete med fler närliggande Superettaklubbar (t ex Varberg och Ljungskile) för det är en klok strategi att varje år kunna låna ut unga talanger som behöver speltid. Om Blåvitt t ex skriver ett långt seniorkontrakt med Hampus Zachrisson i sommar så hade det varit grymt bra för hans utveckling att under hösten direkt kunna få speltid i Superettan.

Leman är en klok journalist och i den här intervjun lyckas han sätta ord på Stahres spelidé för 2013. Ett 4-4-2 utan naturliga yttrar är en fascinerande tanke och det skapar spännande möjligheter att på ytterpositionerna utnyttja irrationella spelare som Gerzic och Sam Larsson. Samtidigt så väcker det frågan vem Stahre främst ser som Hyséns parhäst i det uttalade tvåmannanafallet - Sobra, Stiller eller DMK?  Eller finns det här utrymme för ytterligare en forwardsvärvning? För om det internationella transferfönstret stänger om en dryg vecka utan att något har hänt med Marcus Berg så ökar ju chanserna rejält att han kan bli utlånad till oss under våren...

Imorgon åker Blåvitt ner till Spanien och på fredag är det dags för säsongens första match. Det är ganska säkert att Alvbåge inte kan spela då och frågan är hur trött Jakob Johansson är efter en lång hemresa från landslagslägret i Thailand. Jag chansar på att JJ är en bra flygplanssovare och tror på följande startelva på fredag mot Shaktar Donetsk.

Sandberg
Dyrestam - Bjärsmyr - Waehler - Augustinsson
Gerzic - Johansson - Haglund - Larsson
Sobralense - MobergKarlsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar