Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

torsdag 31 januari 2013

Näsan mot mål

Ända sen det blev klart att Blåvitt ska spela med två forwards så har jag funderat över vilka två spelare som kan göra det jobbet bäst ihop. Idag visade Tobbe & DMK hur bra anfallsspelet kan bli när man har två forwards på plan som båda har näsan riktad mot motståndarnas mål och ständigt löper mot deras straffområde.

Jämför man det med kombinationen Tobbe & Sobra så får man där ofta ett sämre tryck mot motståndarnas straffområde när Sobra gärna går långt ner på mittfältet och hämtar boll eller rör sig ut mot kanterna. Även om det ibland ger oss fler spelalternativ på mittfältet så är det sällan vi klarar av att omvandla det till konkreta målchanser. Här är kanske kombinationen Tobbe & Söder bättre för Robin har mer fokus på straffområdet i sina löpningar än vad Sobra har.

Med två spelare som är så lika i spelstilen som Tobbe & DMK så kan det dock ibland bli relativt lätt att försvara sig mot om motståndarna spelar med ett lågt försvarsspel där försvar och mittfält ligger nära varandra. Det är här som kombinationen av Tobbe & Stiller kan ge ett "klassiskt" anfallspar - en snabb spelare i djupled och en nickskicklig straffområdesspecialist.

Men bäst av allt skulle det kunna bli om Tobbe & Mackan fick spela ihop...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar