Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 1 januari 2013

Rivstart på nyårsdagen

Ivanhoe kämpade fortfarande mot prins John och hans onda riddare på TV:n när Spurs - Reading körde igång kl 16 idag. Och högt tempo blev det även inledningsvis på White Hart Lane där det efter en rivstart stod 1-1 redan efter nio minuter. Därefter var det i stort sett spel mot ett mål på vägen mot en rättvis seger med 3-1. Siffrorna hade kunnat bli mycket större om inte Readings målvakt storspelat.

Rivstart ser det även ut att bli på transferfronten där Spurs sålde Carlo Cudicini redan på nyårsafton. Nu ser ännu en målvakt ut att lämna då Heurelho Gomes visar upp bilder på Instagram där han sitter på planet hem till Brasilien - den stora frågan är nu om Leandro Damiao snart sitter på ett flygplan åt andra hållet? Och som lök på laxen, grädde på moset och kebabsås på nyårspizzan ryktas det dessutom från flera håll att Joao Moutinho var på White Hart Lane idag.

Spurs har redan nu en stark trupp där målvakter och backlinje känns väldigt kompletta, särskilt när Assou-Ekotto och Kaboul snart är tillbaka. På mittfältet och i anfallet verkar AVB leta efter förstärkningar för att klara av ett tufft spelschema under våren i Premier League, Europa League och FA-cupen. Jag hoppas att man försöker slutföra eventuella transfers tidigt under januari så att de nya spelarna får längre tid att komma in i laget och snabbare kan delta i matchspelet.

Avslutar med en skön stämningsbild från Gomes Instagramkonto med middag för några spelare hos Tottenham Hotspur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar