Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 25 januari 2013

Säsongens första match

Till säsongens första match hade Mikael Stahre bara 13 A-lagsspelare tillgängliga och de fick slita hårt mot åttondelsfinalisten i Champions League som ställde upp med sitt vassaste lag. Utifrån dessa förutsättningar så tycker jag att Blåvitt genomförde matchen på ett bra sätt.

Defensivt spelade man disciplinerat och kompakt och bjöd inte motståndarna på alltför mycket utrymme. Visst hade Shaktar ett par halvchanser men det krävdes ett långskott för att överlista den kompakta blåvita försvarsmuren vid första målet. Vid det andra målet tog trötthet och en sekunds ouppmärksamhet ut sin rätt. Alla i backlinjen får pluspoäng idag men särskilt roligt var det att se Ludvig Augustinsson spela. Blåvitt har gjort en riktigt bra värvning där!

Redan på förhand insåg man att det inte skulle bli så mycket anfallsspel idag men det var intressant att se hur yttrarna rörde sig i mittfältsdiamanten. Idag tycker jag att Sam Larsson var med mer i offensiven medan Nordin Gerzic höll sig längre ner i banan och kanske bidrog mer till det defensiva arbetet. Daniel Sobralense i anfallet var bra på att suga tag i bollen och hålla undan Shaktarförsvararna och bredvid honom sprang David Moberg-Karlsson outtröttligt och skapade en del halvchanser. Det var logiskt att det var just DMK som fanns på plats för att stöta in Sam Larssons skottretur i mål.
DMK öppnar målskyttet för säsongen
Trots förlusten med 1-2 idag så var det här en helt okej start på matchsäsongen och det borde ge positiv energi för resten av Copa del Sol-lägret. Till måndagens match mot Olimpija Ljubjana finns även Tobias Hysén tillgänglig för spel vilket ökar alternativen i anfallet och kanske är även Alvbåge redo för spel då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar