Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 28 januari 2013

Utropstecken och frågetecken

Bakom 0-0 mot Ljubljana (2-3 efter straffläggning) hittar jag några utropstecken och frågetecken att fundera kring.

!
Att se Erik Lund i spel igen är glädjande för man känner stark sympati med spelare som drabbas av korsbandsskador. Erik verkar dessutom ha genomfört sin rehab osedvanligt snabbt för hur många korsbandsopererade spelare kan spela match redan efter sex månader? Det brukar ta någon eller några månader till.

Att Joel Allansson kommer att fungera bra i en flexibel ytterroll är jag helt säker på. Han deltog aktivt i spelet och tog flera gånger i första halvlek hand om speluppbyggnaden och sökte djupledsalternativ. I takt med att han blir 100% efter rehaben kommer han att definitivt att vara en kandidat för startelvan.

Försvarspelet håller ihop väl och man uppträder disciplinerat i de flesta lägen. Idag var även ytterbackarna med i anfallsspelet på det sätt som man vill se.

?
Idag lyste det igenom att vi har många på skadelistan och att spelaralternativen är få just nu. Det här var inte riktigt Sobralenses match och Blåvitt hade i en sån här match haft mer nytta av en Stiller (eller Berg...) som rör sig rakare mot mål. Emellanåt kan det bli för mycket piruetter ner mot hörnflaggorna när spelalternativen i straffområdet är för få. Med två anfallare bör det alltid finnas spelare inne i boxen.

Att missa så många straffar är inte bra för ett lag som har ett latent straffsparksspöke hängande över sig. En tröst i sammanhanget är dock att Hysén har satt sina straffar säkert, både här i Copa del Sol och i landslaget. Ifjol var det Sella som hade ansvaret men vem blir lagets förste straffskytt i år?

Efter 90 minuter mot Shaktar blev det vila för Sam Larsson av säkerhetsskäl idag. Och visst ska man inte ta några onödiga risker i träningsmatcher men jag funderar lite över om det är ofta som Sam verkar få känningar efter hård tränings- och matchbelastning? Jag vill ha Sam som en tydlig utmanare om en plats i startelvan men då måste kroppen orka med regelbundet spel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar