Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 29 januari 2013

Vad händer efter 31 januari?

Snart är det 31:e januari och då stänger som bekant transferfönstret i de flesta europeiska ligor, förutom det Ryssland som har öppet även i februari samt Sverige och Norge som har öppet t o m mars. För Blåvitt betyder en stängning av transferfönstret några saker.

Jag har haft mina funderingar om Jakob Johansson eventuellt skulle lämna redan nu i januari efter en framgångsrik höst, landslagsdebut nyligen och stabilt spel i Copa del Sol men det verkar inte bli så. Mikael Dyrestam med en lång skadeperiod bakom sig behöver få visa upp sig i spel under våren innan en utlandskarriär kan bli aktuell. Jag räknar hur som helst inte med att någon av dessa spelare skriver under en kontraktsförlängning utan att båda lämnar i sommar med ett halvår kvar på kontraktet.

Med transferfönstret stängt i de flesta länder förvandlas plötsligt Blåvitt från en liten mört till en relativt stor fisk. Plötsligt kan man börja fundera över om en inlåning under vårterminen av en bänkad Marcus Berg kan vara möjlig? Både Hamburg och Mackan skulle kunna se fördelar med en sådan lösning. En liknande situation kan kanske uppstå kring någon annan spelare som just nu sitter fast i något europeiskt lags kylskåp.

Blåvitt kan lite mer seriöst börja jaga eventuella permanenta transferobjekt i vetskap om att konkurrensen är lite lugnare. Både säljande klubbar, pengakåta agenter och transfersugna spelare får nåt mer sansat i blicken efter den 31 januari. Jag är övertygad om att Blåvitt inte är färdiga med sina värvningar på de offensiva positionerna och att en yttermittfältare och/eller anfallare fortfarande finns på önskelistan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar