Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 18 januari 2013

Vem ersätter Sandro på mittfältet?

Så blev det bekräftat att Sandro inte kommer att spela mer den här säsongen p g a skadan och det är naturligtvis ett enormt avbräck för Spurs. Sandro har varit given i startelvan den här säsongen som defensiv balansspelare på innermittfältet och nu måste AVB snabbt utvärdera sina alternativ:
  • Att Scott Parker nyligen har blivit återställd efter sin långtidsskada är naturligtvis lite tur i oturen. Och visst blir det sannolikt Parker som AVB i första hand vänder sig till nu men jag är lite tveksam till om han klarar ett lika intensivt matchschema som Sandro gjorde. Det kommer att behövas fler alternativ under våren.
  • Varken Tom Huddlestone eller Jake Livermore har fått särskilt mycket speltid och båda var tänkta att bli utlånade under våren. Spurs har nu stoppat dessa utlåningar tills man har hunnit utvärdera den uppkomna situationen.
  • Även unge Tom Carroll, som fick en del speltid i höstas i Europa League, har nog varit påtänkt för utlåning men även där kanske man tänker om nu?
  • Frågan är om det här gör Spurs ännu mer motiverade att betala dyra pengar för att värva en ny spelare som t ex Moutinho?

På söndag i den svåra hemmamatchen mot Manchester United får vi den första signalen hur man tänker lösa det här. Inte bara genom vilka som är med i startelvan utan även vilka som sitter på bänken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar