Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

torsdag 7 februari 2013

Stahres startelva snart klar?

Den blåvita hemmapremiären på lördag närmar sig då man tar emot Sönderjyske på Valhalla. Och nu återstår det bara tre träningsmatcher innan det är dags för tävlingsmatch i Svenska Cupen.

Förra året så var det en stor omsättning på spelare och det var inte helt självklart var vissa passade in i lagpusslet. Inför den här säsongen är det hittills bara en ny spelare och Stahre har en tydligare bild var han vill ha sina pusselbitar. Att han så tydligt redan nu på försäsongen uttalar sitt förtroende för t ex Gerzic är ingen slump.


Jag tror att Stahres önskade startelva redan nu är klar på sju positioner medan konkurrensen är skarp på resterande fyra platser. Just nu tror jag INTE att Blåvitt köper någon ytterligare spelare under detta transferfönster.

Alvbåge
1 - Bjärsmyr - Waehler - Augustinsson
Gerzic - 2 - Johansson - 3
4 - Hysén 

1. Dyrestam gjorde det mycket bra under Copa del Sol men Salomonssons rehab går snabbare än förväntat. Den spelare av dessa två som förlorar kampen riskerar att få nöta mycket bänk under våren för Stahre vill nog ha en samspelad backlinje med få förändringar.

2. Just nu är en formstark Haglund given men framåt april när Farnerud är tillbaka i matchform riskerar han att förlora sin plats i startelvan.

3. På vänsterkanten är konkurrensen helt öppen mellan främst Allansson och Larsson där de bidrar med lite olika kvalitéer. Det kan nog bli så att man använder dessa om vartannat beroende på motståndare i olika matcher.

4. Vem som ska bli Hyséns anfallspartner är den största frågan och Stahre har just nu fyra alternativ i Sobralense, Söder, DMK och Stiller. Även här kan det mycket väl bli så att man varierar spelare från match till match under våren beroende på motståndare och förväntad matchbild.

4 kommentarer:

 1. Tycker snarare det är Jacob som borde vara orolig för sin plats.

  SvaraRadera
 2. Heter man Jakob behöver man aldrig vara orolig för nånting. ;-)
  Tror JJ har en given plats i startelvan som klok defensiv balansspelare på innermittfältet så länge som han är kvar, dvs till i sommar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men jag tror nog att Haglund är bättre än Jakob. Philip hade för stort arbetsområde förra året och med det tillrättat ska det nog bli bra iår.

   Radera
  2. Haglund är nog lite för odisciplinerad och för offensivt lagd för att fylla rollen som defensiv balanspelare bättre än JJ just nu.

   Radera