Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 3 februari 2013

The jumping german

Spurs vann dagens viktiga match med 1-0 efter en fin prestation av Gareth Bale som fintade sig förbi backen och bombade in ett hårt skott. Den största snackisen den här matchen var dock Popovs spottloska som gav honom rött kort. Det är sällan domarna ser sånt och beivrar det men idag hade Clattenburg ögonen med sig.

Att Defoe skadade foten idag och är borta minst tre veckor var dock inte roligt för Spurs har väldigt få anfallare just nu. Tyska nyförvärvet Lewis Holtby har dock kommit in i laget snabbt och i rollen som offensiv mittfältare påminner han en del om van der Vaart med sina löpningar och skott.

En annan tysk som alltid får en att bli glad är Steffen Freund som spelade för Spurs 1998 - 2003 och som nu är AVB´s assisterande tränare. Hans smittande glädje och galna segerfirande vid varje Spurs-mål är grymt kul att se och har gett honom smeknamnet The jumping german i den brittiska pressen. Även idag gjorde han en galen dans på sidlinjen vid Bales mål - bilden nedan är dock från en tidigare match.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar