Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 11 mars 2013

Det blåvita lagbygget just nu

Det blev ännu en seger igår och Blåvitt har nu gruppsegern och avancemanget till Svenska Cupens kvartfinal helt i egna händer. Men med tanke på att man har mött en hel del lag på Superettanivå eller lägre den senaste tiden - hur bra är egentligen laget just nu?

Defensivt känns det väldigt stabilt och Stahre verkar ha hittat sin önskade backlinje som får spela åtminstone till i sommar när Dyrestam med säkerhet lämnar. Frågan är om man tillåter Valgardsson att lämna redan under detta transferfönster, nu när Jonsson har blivit skadad? Och lite irriterande är det väl att båda baklängesmålen mot Fredrikstad och Nyköping har slunkit in nere vid Alvbåges bortre stolpe - svag punkt eller bara slump?

På mittfältet saknas fortfarande Gerzic och Farnerud men Johansson och Haglund bildar ett stabilt centralt mittfält omgivna av olika kombinationer av yttermittfältare. Med Salomonsson får man en offensiv kant medan man med Allansson, Larsson och Sobralense får olika kreativa lösningar.

I anfallet slutligen är lagkapten Hysén glödhet och gör mål på det mesta vilket känns tryggt. Bredvid honom lägger Blåvitt just nu mycket energi att få igång DMK som är nyttig i anfallsspelet men som drabbats av måltorka. Att DMK får starta både i A-lagets matcher och U21-matcherna är ett intensivt försök att få måltorkan att släppa. Om inte måltorkan släpper kanske det blir läge att testa Sam bredvid Tobbe snart?

På söndag mot Kalmar kommer en första match mot allsvenskt motstånd denna säsong och detta blir även generalrepetition inför den allsvenska premiären. Det blir en bra värdemätare på hur väl det blåvita lagbygget står sig just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar